Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OD 1. NOVEMBRA PENZIONER Saša Popović otputovao iz Srbije, a svi pričaju o sumi koju će PRIMATI SVAKOG MJESECA

Zabava
Autor:

Foto: Vesna Lalić/RAS Srbija

Direktor i suvlasnik “Grand” produkcije Saša Popović 1. novembra zvanično je postao penzioner.

Saša Popović je u aprilu napunio 65 godina, te po zakonu nije bilo prepreka da preda zahtjev Fondu PIO za odlazak u penziju, piše Kurir.

Nedavno je stigao odgovor nadležnih da je Popović ispunio sve uslove, međutim on još nema namjeru da se povuče iz posla, te će uprkos tome što je sada zvanično penzioner istati na čelu “Granda”.

– Ne znam koliko je tačno imao staža, ali znam da je penzionom fondu plaćao doprinose odavno, još prije nego što je osnovao “Grand” produkciju sa Brenom i Bobom. Pretpostavljam da ima više od 35 godina radnog staža. Ta penzija njemu ne predstavlja nešto posebno u materijalnom smislu, jer je on finansijski obezbjeđen. Dosta je prihodovao od prodaje paketa akcija “Granda” strancima, a još uvijek zarađuje pozamašne svote novca jer i dalje posjeduje manjinski udio u kompaniji – rekao je izvor pomenutog lista.

Za sada nije poznato koliku penziju će dobijati Saša, ali se pretpostavlja da će to biti suma koja je veća od prosjeka.

– Po pravilu i zakonu, ljudi koji su radni viek proveli na vodećim pozicijama primaju penzije od 80.000 do preko 100.000 mjesečno, ali ja ne znam koliko će Saša dobijati. To zavisi od toga koliko je radnog staža skupio, kao i na koji način je prije osnivanja “Granda” uplaćivao doprinose. Ako je tada plaćao paušalan iznos, onda mu je penzija sada znatno manja – dodao je sagovornik.

Iz pres službe “Granda” potvrdili su da se Saša penzionisao, ali da će i dalje biti na dosadašnjim funkcijama.

– Saša Popović je ostvario pravo na svoju zasluženu penziju, ali to ništa neće promijeniti kada je riječ o njegovim poslovnim i kreativnim aktivnostima, budući da ostaje na čelu „Granda“ – piše u saopštenju ove kuće.

Kako se navodi, Saša Popović prve penzionerske dane provodi u Opatiji gdje ima kuću, budući da je iskoristio pauzu u snimanju emisija “Zvezde Granda”.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO