Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OD DUHOVNOG VOĐE DO KRIMINALCA Detalji o popu koji je prodavao eksploziv

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Sveštenik u Eparhiji Višegrad Bojan Glišić uhapšen je juče u policijskoj akciji “Lotika” zbog sumnje da se bavio preprodajom oružja i eksploziva, vijest je koja je šokirala javnost u BiH. Uhapšen je u trenutku primopredaje prikrivenim inspektorima, s kojima je dogovarao prodaju ne znajući da je riječ o policajcima.

Mirna Miljanović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekla je da je akcija “Lotika” bila usmjerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, kao i vatrenim oružjem.

– U Rogatici i Višegradu je prilikom pretresa oduzeto skoro dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra, SIM kartica i mobilnih telefona – kazala je Miljanović.

Uhapšeni Glišić sproveden je nakon kriminalističke obrade u Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad.

Bojan Glišić je paroh koji je radio u Zenici, Višegradu, a u posljednje vrijeme u Borikama kod Rogatice. Njegov otac Petar, turistički radnik iz Višegrada, potvrdio je da je policija kod Bojana u automobilu pronašla određenu količinu eksploziva.

– Nikad niko u porodici nije bio kriminalac, normalna smo porodica, koja nikad nije imala problema sa zakonom, ali u današnje vrijeme sve se može. Korektno je sve bilo od policije. Našli su nekih stvari koje se ne smiju držati i to je to. Nikad nije imao problema sa zakonom – kazao je Petar Glišić.

U Crkvenoj opštini u Višegradu nisu mogli komentarisati hapšenje sveštenika Glišića, očekujući stav Mitropolije dabrobosanske.

Radio u zeničkom zatvoru

Glišić je dugo godina radio kao sveštenik u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Zenici i vodio vjerske obrede u Kaznenopopravnom zavodu Zenica. Zahvaljujući njegovim pričama o zatvoru, beogradski biznismen i humanitarac Vojkan Krstić poklonio je u februaru ove godine zeničkom zatvoru teretanu za zatvorsku stražu te aparate za mjerenje pritiska i šećera u krvi.

Voli druženja u kafani

Sveštenik Bojan Glišić aktivan je i na društvenoj mreži Fejsbuk, a prema njegovim objavama, vidi se da mu nije mrsko druženje po kafanama uz kapljicu kvalitetnog vina. Česta su njegova druženja s građanima pa ovaj sveštenik s njima uživa u raftingu na Drini i u igranju malog fudbala. Oženjen je i otac troje djece.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO