Sport

Od Estonije do Jermenije: Željezničar, Sarajevo i Široki saznali protivnike

Ekipe Željezničara, Sarajeva, i Širokog Brijega kao protivnike u prvom pretkolu Lige Evrope e dobili su klubove iz Estonije, Jermenije i Slovenije.

Od Estonije do Jermenije: Željezničar, Sarajevo i Široki saznali protivnike
FOTO G ŠURLAN/RAS SRBIJA

Željezničar kao domaćin dočekuje ekipu Narve Trans iz Estonije, Sarajevo gostuje  u prvom meču kod Banantsa iz Jermenije, dok Široki Brijeg takođe u prvom meču dočekuje slovenačke Domžale.

Trener Željezničara, Slobodan Krčmarević, izjavio je da je zadovoljan protivnikom, ali da njegova ekipa ne smije nikoga potcijeniti.

-Ne smije se niko potcjeniti, danas svi igraju fudbal, ali generalno može se reći da smo korektno prošli. Vaduz je bio najnezgodniji, prije dve tri sezone su izbacili Vojvodinu i jedino njih nisam želio. Mislim da nismo loše prošli, ali to ne znači da trebamo pasti u euforiju, želimo se dobro spremiti i dočekati Estonce na Grbavici- rekao je Krčmarević za zvaničnu stranicu kluba.

Njegov kolega iz Sarajeva Husref Musemić poručio je da je Jermenski tim potpuna nepoznanica za Sarajevo.

-Jermenci su za nas nepoznanica, ali imamo dovoljno vremena da nabavimo snimke i kvalitetno ih skautiramo. Prošla godina je pokazala da stvarno nema laganih protivnika i da moramo biti maksimalno ozbiljni ukoliko mislimo proći u 2. pretkolo. Ne znači nam puno to što bi prvu utakmicu trebali igrati u gostima, u obe utakmice ulazimo sa ciljem da ostvarimo pobede i prolaz ali zaista uz maksimalno poštovanje prema protivniku poučeni iskustvima iz prošlih godina rekao je Musemić.