Politika

Od nepouzdanog partnera do CRNOG ĐAVOLA: Kako je Stanić danas "počastio" SNSD

Srpska demokratska stranka nema povjerenja u SNSD, ali zbog građana i zbog Republike Srpske dajemo im posljednju šansu da pokažu da im je zaista interes ovog naroda na prvom mjestu.

Od nepouzdanog partnera do CRNOG ĐAVOLA: Kako je Stanić danas "počastio" SNSD
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poručio je ovo danas šef Kluba poslanika SDS u parlamentu Srpske, Miladin Stanić, koji je istakao da ova stranka želi da sačuva srpski narod i Republiku Srpsku, te da su zbog toga spremni da pregovaraju i sa „crnim đavolom“.

– Spremni smo razgovarati i sa crnim đavolom s ciljem da sačuvamo svoj narod. Mi u ovom momentu imamo iskustveno nepouzdanog partnera – SNSD, kome smo dali još jednu priliku, ali ne zbog nas ili politike, već zbog našeg naroda – ističe Stanić.

Na pitanje otkud toliko nepovjerenje u SNSD, Stanić je istakao da ih na oprez poziva iskustvo koje su imali u prošlosti sa tom strankom. On dodaje da bi volio da ga iz SNSD demantuju, ali ne riječima već budućim postupcima.

– Nemamo povjerenje u SNSD jer sve što je u prošlosti bilo dogovarano bilo je prekršeno upravo od strane njih. Na bazi tog iskustva izražavam sumnju u njih i žao mi je zbog toga. Ne vjerujemo u dosljednost i potpunu iskrenost SNSD ni u ovoj situaciji, ali im dajemo šansu da budemo jedinstveni i da se oko svih detalja po pitanju nametanja zakona dogovorimo – naveo je Stanić.

On je podsjetio da niko od političkih subjekata u Srpskoj i BiH na svojim leđima nije osjetio više nametanja zakona od SDS.

– Zahvaljujući nametanju tih zakona i odluka na štetu SDS već godinama vlada SNSD. Кo je u svojim redovima još doživio da se u jednom trenutku uzmu sva ljudska prava velikom broju članova SDS kojima nakon toga ništa u bilo kakvim procesima nije dokazano – rekao je Stanić.

Pročitajte još

On navodi da će ako se u ovom momenat sačuva jedinstvo u Republici Srpskoj SDS pozvati sve stranke da se dogovore i oko važnih pitanja kao što je borba protiv kriminala i korupcije.

– I ta pitanja treba uvrstiti u nacionalne ciljeve i buduće politike srpskog naroda na ovom prostoru jer i sada nekima nije stalo do takvih politika – istakao je Stanić.

On se osvrnuo na peticiju koju je pokrenuo SNSD navodeći da je to očiti dokaz da im nije stalo do jedinstva već prikupljanja političkih poena.

Da je SNSD iskren kada je u pitanju  jučerašnji dogovoru stranka iz Republike Srpske, kako navodi Stanić, oni bi „prekinuli stranačku kampanju skupljanja potpisa na ulicama Republike Srpske“.

– Zašto se zaklanjaju iza naroda i rade stranačku kampanju ako je dogovor lidera stranaka da se institucionalno odgovori na Inckove nametnute odredbe zakona- upitao je Stanić. On  je ocijenio da je cilj prikupljanja potpisa građana koje je pokrenuo SNSD da se ova stranka u javnosti predstavi kako jedini zaštitnik Republike Srpske.

– Djelovanje i dogovor između svih političkih stranka iz Srpske u NSRS su daleko kvalitetnije od toga što se dešava na ulicama Banjaluke- poručio je Stanić. 

On ističe da bi bio na najsretniji da se narodi u BiH međusobno dogovaraju kako bi živjeli u slozi i miru. Siguran sam, ističe Stanić, da obični građani ne misle ono što radi Incko i politika u BiH.

– Narod u BiH je divan i ne mislim da između nas postoje razlike takve kakve se plasiraju u svijetu i u politici-  kategoričan je Stanić.

Na pitanje da li će sarađivati sa novim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, Stanić je odgovorio da će se SDS držati jedinstvenog dogovora svih političkih partija u Srpskoj, pa po cijenu da je to i pogrešno.

– Zvanično ćemo slijediti politiku i jedinstveni stav svih stranaka. Moj lični stav je da se sa svima treba razgovarati i da se ishod nametanja zakona neće riješiti ni unutar stranaka niti u NSRS, već negdje na svjetskom nivou. Treba razgovarati po svaku cijenu i sa crnim đavolom ako je to za dobrobit naroda- poručio je Stanić.

Prihvati notifikacije