Društvo

Od posljedica bolesti umrlo 6 osoba: U Srbiji smanjen broj zaraženih i preminulih

Korona virus u Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđen je kod 5.206 osoba od testiranih 14.265, a od posljedica ove bolesti preminulo je 6 ljudi.

Od posljedica bolesti umrlo 6 osoba: U Srbiji smanjen broj zaraženih i preminulih
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RINGIER

Na respiratoru su trenutno 33 pacijenta.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg dana virus je potvrđen kod 5.713 osoba od testiranih 15.934, preminulo je 12 ljudi. Na respiratoru je bilo 33 pacijenata, a hospitalizovano 708 osoba.

Kraće bolovanje zbog omikron soja

Izolacija kao obavezna mjera za oboljele od kovida traje sedam dana od dana kada je urađen test i prekida se nakon toga bez testiranja, osim kod osoba smanjene otpornosti, kod kojih traje 14 dana, rečeno je za Politiku u Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Pročitajte još

To znači, kako piše Politika, da nakon nedelju dana zaraženi koronom odlaze na kontrolu kod ljekara u kovid ambulantu, piše Blic.

– Ukoliko su ozdravili, izolacija se prekida bez dodatnog testiranja i osoba se smatra spremnom a povratak na posao ukoliko se dobro osjeća, a ukoliko se i dalje osjeća loše, ljekar procjenjuje da li je potrebno i koliko dugo treba da bude odsutan sa radnog mjesta –  piše Politika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije