Politika

"Od Srbije se traže jasni odgovori" Hrvatski ministar spoljnih poslova poručio da se na putu ka EU mora da se pokaže politička volja

Srbija na svom putu prema EU treba da pokaže suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima i da pokaže volju za ispunjavanje svih potrebnih kriterijuma, izjavio je juče u Luksemburgu hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman.

"Od Srbije se traže jasni odgovori" Hrvatski ministar spoljnih poslova poručio da se na putu ka EU mora da se pokaže politička volja
FOTO: HRT/YOUTUBE/SCREENSHOT

Od Srbije se traže jasni odgovori, prije svega suštinski i održiv napredak u temeljnim područjima – rekao je Grlić Radman.

Srbija treba da pokaže političku volju za ispunjavanje svih onih kriterijuma i reforme te posvećenost evropskim integracijama, rekao je šef hrvatske diplomatije, prenosi Hina.

– U tom smislu gledamo na područje vladavine prava, pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zlocina, saradnju s međunarodnim krivičnim sudom, priznavanje genocida u Srebrenici, jačanje dobrosusedskih odnosa kako s članicama EU tako i onima izvan EU – rekao je Grlić Radman.

Na marginama sastanka Saveta za opšte poslove danas se u Luksembourgu održavaju dvije međuvladine konferencije o pristupanju sa Srbijom i Crnom Gorom, ali bez otvaranja ili zatvaranja ijednog poglavlja.

Prihvati notifikacije