Sport

OD TRAGIČARA POSTAO JUNAK PARTIZANA Holender: Kad promašiš penal to moraš da zaboraviš

Došao je kao veliko pojačanje u napadu, ali povreda koju je zadobio tokom reprezentativne pauze sa nacionalnom selekcijom Mađarske spriječila je Filipa Holendera da debituje već na vječitom derbiju.

OD TRAGIČARA POSTAO JUNAK PARTIZANA Holender: Kad promašiš penal to moraš da zaboraviš
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Za tri nedjelje koliko je proveo u dresu crno-bijelih pokazao je da je neko ko zna da igra fudbal i ko će moći da pomogne ekipi u budućnosti.

Protiv Proletera prošao je pravi rolerkoster, pošto nije uspio prvo da iskoristi penal, da bi onda na početku nadoknade vremena ipak donio taj jedan gol potreban Parnom valjku da uzme tri boda i nastavi trku za Crvenom zvezdom.

– Ovo mi je treća utakmica koju počinjem i srećan sam zbog gola koji sam postigao. A penal, to moraš da zaboraviš. To se dešava, ali igrač mora da izdrži do kraja, poslije toga i mirne glave nastavi da traži rješenje ka golu. Kada se takve stvari dese, iako naravno nije u tom momentu prijatno ni ekipi, trenerima, navijačima, cijela ekipa mora da vjeruje da će pogodak doći. Tako je i bilo, vjerovali smo, momci su bili složni svi do jednog i uzeli smo tri boda – kaže Holender, a prenosti Mozzartsport.