Hronika

OD TRI PACIJENTA UZEO 4.200 EVRA Uhapšen ljekar zbog primanja mita za operacije

Policija je uhapsila ljekara specijalistu Kliničkog centra Vojvodine I.E. (44), zbog sumnje da primio mito za operacije mimo liste čekanja, i Ž.S. (60), osumnjičenog da je počinio krivično djelo davanje mita u posredovanju, saopštio je danas MUP.

OD TRI PACIJENTA UZEO 4.200 EVRA Uhapšen ljekar zbog primanja mita za operacije
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su ljekara specijalistu Kliničkog centra Vojvodine I.E. (1976), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita – kaže se u saopštenju.

Policija je, navodi se, “uhapsila i Ž. S. (1960). osumnjičenog da je počinio krivično djelo davanje mita u posredovanju i podnijela krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik”.

Pročitajte još

Osumnjičeni I.E. se tereti da je od tri pacijenta ukupno uzeo 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dvije operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200, precizirao je MUP.

Uhapšenom Ž.S. se na teret se stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom I.E.

Krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili krivična djela davanje mita biće podnijeta protiv dvije osobe, dok će protiv četrdesetosmogodišnjeg policijskog službenika biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita u posredovanju.

Osumnjičenim I. E. i Ž. S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, kaže se u saopštenju.