Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ODAO GA SNIMAK Obradov ukrao automobil koji je viđen na mjestu UBISTVA POLICAJACA

Hronika
Autor:

Foto: Srpskainfo

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su Miloša Obradova iz Istočnog Sarajeva zbog povezanosti sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Prema našim saznanjima, sumnja se da je on direktno povezan s ubistvom, a riječ je o mladiću koji je i ranije privođen u sklopu ove istrage.

Izvor iz istrage pojasnio je za Srpskainfo način na koji je Obradov povezan sa ubistvom policajaca i zbog čega je uhapšen.

– U ovom slučaju vodi se detaljna istraga i u njoj učestvuju sve bezbjednosne agencije na području BiH. Mnoge stvari su provjeravane kako bi se našao trag koji bi doveo da otkrivanja ubica i njihovih saučesnika – pojasnio je naš sagovornik.

Odao ga snimak

Na početku istrage isticano je da su na mjesto ubistva automafijaši došli crnim „golfom 5“. Međutim, nedavno je saopšteno da je ipak riječ o crnom „seat leonu“, ukradenom 6. oktobra ove godine u Sarajevu.

– Upravo krađa„seata“ je dovela do hapšenja Obradova. Inspektori koji rade na ovom slučaju došli su do snimaka na kojima se vidi kako Obradov krade pomenuti automobil, te je zatim uslijedilo njegovo hapšenje – istakao je izvor iz istrage.

Dodaje da inspektori sumnjaju da je upravo ovo vozilo služilo kao “čistač” automafijašima, a dovodi se i u vezu sa krađom još jednog vozila.

Krivična prijava

U okviru istrage oko ubistva policajaca Miloš Obradov je već jednom saslušan, zajedno sa još dvije osobe.

On je 26. oktobra dobio poziv od SIPA, te se zajedno sa Stefanom Samardžijom i Srđanom Sokolovićem dobrovljno predao. Nakon toga oni su predati u nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo. Poslije saslušanja njihov advokat je podnio krivičnu prijavu protiv policajaca, zbog brutalnog mučenja i premlaćivanja trojice muškaraca.

U krivičnoj prijavi se navodi da su im policajci klještima gnječili testise, silovali ih kišobranima, puštali im „ezan za dženazu“ (poziv na molitvu u islamu) i tjerali ih da klanjaju.

Podsjetimo, sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra ove godine kada su zatekli nepoznate osobe kako kradu automobile.

Istraga

Automafijaši su odmah na njih otvorili paljbu iz automatskih pušaka, te je od zadobijenih povreda Šehović preminuo na licu mjesta, dok je Vujinović podlegao u bolnici.

Nakon toga pokrenuta je jedna od najvećih istraga kako bi se otkrile ubice. Od prvog dana sumnja se da je riječ o automafijašima iz Istočnog Sarajeva, a od početka istrage, pa do danas, saslušane su sve osobe koje su povezivane s krađom vozila.

Zbog sumnji da je povezan s ubistvom policajaca u pritvoru se nalazi Srećko Trifković, ali njegovi advokati tvrde da on nema veze s ovim slučajem.

Učestvovale sve agencije

Iz Agencije za istrage i zaštitu BiH rekli su da su poslije hapšenja osumnjičenog pretresli prostorije i vozilo koje on koristi.

– Hapšenju osumnjičenog prethodilo je preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obaveštajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, u cilju lociranja i hapšenja – saopštili su iz SIPA.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO