Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ODAVANJE POČASTI ŽRTVAMA U Podgorici i Tivtu obilježavanje 20 godina od NATO agresije

Društvo
Autor:
Skupovima na Miholjskoj Prevlaci pored Tivta i Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici 24. marta biće obilježeno 20 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Organizatori predstojećih manifestacija su nevladine organizacije “Veterani 63. padobranske brigade u Crnoj Gori”, “Besmrtni puk Crne Gore” i “Miholjski zbor”, te članovi mreže Mirovnog pokreta “Ne u rat, ne u NATO”.

– Prve NATO bombe prije 20 godina pale su na teritoriju Crne Gore u 19.45 časova i upravo smo to vrijeme simbolično opredijelili za početak našeg okupljanja u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici – izjavio je za portal “IN4S” Igor Damjanović, koordinator Mirovnog pokreta “Ne u rat, ne u NATO”.

Damjanović je najavio da je cilj manifestacija u Tivtu i Podgorici odavanje dostojne počasti svima koji su 1999. godine branili zemlju, kao i podizanje svijesti građana o opasnostima od osiromašenog uranijuma bačenog tokom NATO agresije.

– Naredne sedmice iniciraćemo potpisivanje apela za formiranje nezavisne komisije za utvrđivanje uticaja NATO bombardovanja na zdravlje ljudi – rekao je Damjanović i istakao da su slična tijela već bila formirana u Italiji, Holandiji i prošle godine u Srbiji.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO