Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ODBLOKIRATI RAD PARLAMENTA BiH” Šarović i Fild razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji

Politika
Autor:

Foto: Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH/RAS Srbija

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metju Fildom o aktuelnoj političkoj situaciji i potrebi nastavka ubrzanog rada na ključnim pitanjima za Bosnu i Hercegovini sve njene građane.

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, sagovornici su se složili da je suštinski važno „otkočiti“ blokade u funkcionisanju Parlamenta BiH i uspostaviti funkcionisanje sistema, kako bi se sa terena politike prešlo na rad na najvažnijim životnim pitanjima.

– Važno je spustiti tenzije i stvoriti klimu za rad – istakao je ministar Šarović dodajući da je od velike rasprave o nekim političkim koalicijama u ovom momentu mnogo važnije okupiti dovoljnu većinu, spremnu za rješavanje brojnih pitanja koja predugo čekaju da parlamentarci počnu sa radom.

Na sastanku je naglašeno da je i na polju „gasne politike“ važno donijeti jasna pravila, kako se više ne bi dešavali sporovi između entitetskih gasnih preduzeća.

– Imamo entitetsku nespremnost za usaglašavanje normi, koje su harmonizovane i usklađene sa evropskim zakonodavstvom – istakao je ministar. Na sastanku je iznijeta zajednička ocjena, da su u mandatu ministra Šarovića napravljeni bitni ekonomski i trgovinski pomaci te da započete reforme moraju biti nastavljene.

U saoštenju se ističe da je trgovinska razmjena sa Velikom Britanijom posljednjih godina udvostručena, a da je pokrivenost uvoza izvozom sa Evropskom unijom dostigao rekordnih 71 odsto.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO