Regioni

ODBORNICI PRESAVILI TABAK Opozicija podnijela tužbu protiv načelnika Bileće

Devet odbornika opozicije u Skupštini opštine Bileća podnijelo je trebinjskom Okružnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv načelnika Miljana Aleksića, predsjednika Skupštine opštine Srđana Rogana i sekretarice Skupštine Dragice Bajat zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.

ODBORNICI PRESAVILI TABAK Opozicija podnijela tužbu protiv načelnika Bileće
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Opozicija smatra da je odbornica Branka Radmilović bila u sukobu interesa kada je glasala za nacrt budžeta, kao i za svoje imenovanje na mjesto vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad, koji se finansira iz opštinskog budžeta, a Aleksić, Rogan i Bajat je nisu spriječili u tome.

Predsjednik Skupštine opštine Bileća Srđan Rogan rekao je za Srpskainfo da se umorio od komentarisanja različitih gluposti.

Više ne želim da komentarišem takve stvari. Hoću da uozbiljim rad Skupštine i ni na jednu neosnovanu repliku opozicije nećemo odgovarati – istakao je Rogan.

On je dodao da je riječ samo o političkim pritiscima da neko poklekne, što “aktuelna vlast u Bileći neće učiniti”.

Pročitajte još

Predsjednik Skupštine opštine Bileća je naveo da po novom Zakonu o lokalnoj samoupravi Radmilovićeva nije u sukobu interesa, a na institucijama je da odogovore na prijave opozicije.

– Sve što kažu nadležne institucije mi ćemo ispoštovati – istakao je Rogan

Načelnik opštine  Bileća Miljan Aleksić takođe smatra da opozicioni odbornici nemaju  osnova za podnošenje krivične prijave jer je, kako je naveo, prema njegovim saznanjima sve urađeno po zakonu.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Bileće krajem aprila, glasovima tijesne većine usvojen je nacrt budžeta Bileće u iznosu od oko 11 miliona KM.

Prije usvajanja ovog dokumenta odbornik SRS Dražen Dunđer je fizički pokušao da se obračuna sa predsjednikom bilećke Skupštine Srđanom Roganom, a slučaj je prijavljen policiji.

Rogan je nedavno, po drugi put od lokalnih izbora, izabran za predsjednika Skupštine opštine Bileća, nakon što je pristupio skupštinskoj većini koju predvodi SNSD.