Sport

ODGOVOR BANJALUKA VOLEJA Opačić: Stenogrami demantuju Popovića

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović uporno mijenja teze i govori neistine, tvrde u Banjaluka voleju.

ODGOVOR BANJALUKA VOLEJA Opačić: Stenogrami demantuju Popovića
FOTO D.DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Član Upravnog odbora banjalučkog tima Vojislav Opačić ističe da je odgovor prvog čoveka saveza pun netačnih navoda, te da ga demantuju dokumenta .

Opačić navodi da priča o zaštiti opštih interesa klubova iz OS RS “ ne pije vodu” .

-I laiku je vidljivo da su upravo klubovi iz OS Republike Srpske, uz njegovu saglasnost pretrpjeli najveću štetu zabranom igranja u međunarodnim takmičenjima (Bimal Jedinstvo, Gacko, Banjaluka Volley, Mladost.), a iz Premijer lige su zahvaljujući njegovom glasanju izbačeni HE na Drini i Radnik. I pored toga čovjek ima obraza da priča o zamjeni teza i zaštiti opštih interesa! Do sada smo smatrali da je u pitanju neznanje, nesposobnost ili nesnalaženje, ali sada ozbiljno sumnjamo da je u pitanju rđava namjera! Predsjednik OSRS je iznio niz notornih neistina koji se tiču djelovanja predstavnika Srpske u OSBiH! Postoji stenogram sa sjednice UO OSBiH od 16.06.2020. godine, iz kog se jasno vidi da je jedino Rade Baralić insistirao da se završi prethodno prvenstvo, pa tek onda uđe u donošenje Propozicija i ostalih akata koji se tiču naredne sezone. Upravo je Milutin Popović bio protiv ovakvog (ispravnog) načina rješavanja tih pitanja- istakao je Opačić.

Čelnik banjalučkog kluba ističe da su klubovi iz Republike Srpske zaštićeni Statutom i da do ovog ne bi došlo da se poštovao njiihov stav.

-Nije potrebno bilo ko da štiti interese klubova iz Republike Srpske u OSBiH! Oni su zaštićeni Statutom i činjenicom da u Skupštini i Upravnom OSBiH imamo dovoljan broj predstavnika iz Odbojkaškog saveza Republiek SRpske! Ono što bi trebalo da naši predstavnici urade, kao minimum, je da ne prodaju opšti zbog sitnih interesa! A to su upravo učinili! Od 16.juna do 01.avgusta kada je bio rok za prijavu za CEV takmičenja, apsolutno nisu prstom mrdnuli da bar pokušaju da dođu do rješenja! A i zašto bi? Očigledno su zadovoljni onim što su napravili 16.juna, jer je po njima zadovoljen “opšti interes”, a nastupi na evropskoj sceni su nečiji “pojedinačni” interes-dodao je Opačić.

Vojislav Opačić se takođe osvrnuo i na navode Popovića oko načina izbora Skupštine i regionalne usaglašenosti.

-Što se tiče izbora Skupštine, Popović je izrekao niz neistina! Nikakvih regionalnih usaglašavanja nema! Nema ih ni u praksi, ni u Statutu! Postoje samo u njegovoj glavi! A zašto postoje? Da bi se javnosti sakrila istinita činjenica, da će, zahvaljujuću nakaradnim propisima sadašnji Upravni odbor izabrati sastav buduće Skupštine OSRS (jednako kako je prošli UO izabrao sadašnji saziv Skupštine)!