Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ODGOVORNE TREBA POSLATI U ZATVOR” Opozicija traži da se riješi AFERA PELENE

Politika
Autor:

Foto: Drasko Stanivukovic/screenshot Facebook

Opozicija Srpske održaće danas vanrednu pres konferenciju na kojoj će zatražiti da se riješi afera “pelene” koja ovih dana potresa Republiku Srpsku.

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković kazao je za Srpskainfo da će insistirati da svi odgovorni za ovu aferu budu otkriveni i kažnjeni.

– Fond zdravstvenog osiguranja RS je u njihovom zapisu o izboru najpovoljnijeg ponuđača naveo da su napravili provjeru kvaliteta robe, što znači da su provjerili kvalitet tih pelena. Zanima me onda ko je provjerio te pelene, koja komisija ili pojedinac? Neka direktor tog Fonda izvoli i odgovori na to pitanje – kazao je Stanivuković.

On je dodao da “afera pelene” zaslužuje krivične prijave i kazne zatvorom, kao i trajnu zabranu rada firme koja je uvezla sporne pelene.

Stanivuković ističe da je u ovom slučaju riječ o organizovanom kriminalu.

– U sprezi tri ili četiri čovjeka. To su direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS koje je dozvolilo uvoz spornih pelena, potom direktor firme koja ih je uvezla, i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS koji nije adekvatno reagovao na ovaj slučaj – istakao je Stanivuković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO