Digitalna Srpska

ODLUKA KOJA ĆE MNOGE RAZOČARATI Samsungovi budući telefoni neće dolaziti s punjačima

Tri mjeseca nakon što je kompanija Epl najavila da Ajfon 12 neće dolaziti s punjačem, Samsung je takođe potvrdio da u pakovanjima smartfona iz Serije S21 nema slušalica i punjača, a isto će se dogoditi i s ostalim budućim uređajima.

ODLUKA KOJA ĆE MNOGE RAZOČARATI Samsungovi budući telefoni neće dolaziti s punjačima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Samsunga tvrde da njihovi korisnici već upotrebljavaju postojeće punjače te da izostavljanje novih u pakovanjima mobitela ima smisla. Kompanija ih stoga nemjerava postepeno uklanjati iz pakovanja, piše Klix.

– Vjerujemo da postepeno uklanjanje punjača i slušalica iz pakovanja mobitela može pomoći u rješavanju problema održive potrošnje i ukloniti pritisak koji potrošači mogu osjetiti zbog kontinuisanog dobijanja nepotrebnih punjača uz nove mobitele – saopšteno je iz Samsunga.

Čini se da Samsung namjerava prekinuti isporuku punjača uz sve svoje mobitele, ali i uz druge uređaje iz ponude. Najava da će se to dogoditi postepeno znači da nagle promjene neće biti. Neki Samsungovi mobiteli će budućnosti vjerovatno imati punjač ili slušalice u pakovanju, dok drugi neće, a vremenom će dodaci postajati sve rjeđi.

Samsung od 2017. godine koristi standardizovane USB-C punjače tako da su kompatibilni i s novijim Galaksi uređajima.