Politika

"Odluka Parlamenta unijela pometnju" Borenović o kupovini zgrade UIO

Očigledno je da je prava i snažna odluka parlamenta unijela pometnju nakon što je juče zaustavljena nenormalna i kontroverzna odluka koja je trebala poslužiti za kupovinu zgrade Uprave za indirektno oporezivanje.

"Odluka Parlamenta unijela pometnju" Borenović o kupovini zgrade UIO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poručio je ovo predsjednik PDP, Branislav Borenović, koji je sa Mirom Pekić, posalanicom PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podnio usvojenu inicijativu o poništenju odluke o kupovini zgrade za potrebe UIO od nevjerovatnih 98,5 miliona КM.

Borenović kaže da se sada svi prave nevješti i skidaju sa sebe odgovornost, bježeći sa broda koji tone.

– Jako je čudno i vrlo sumnjivo da se godinama ne završava posao izgradnje ili kupovine zgrade za koju su u budžetu još 2013. godine odobrena sredstva u iznosu od 37,9 miliona КM, što je sasvim dovoljno za izgradnju ili kupovinu vrhunskog poslovnog prostora. Čekalo se raspisivanje poziva na koji se, po veoma čudnim kriterijima, javlja samo jedan ponuđač, firma bliska vladajućim strukturama, a koja nudi zgradu po cijeni od basnoslovnih 98,5 miliona КM – ističe Borenović.

Poručujem vam, kaže Borenović, da ne možete i nećete dobiti tu nevjerovatnu razliku od 61 milion КM, jer se s tim novcem može i treba kupiti 3 miliona vakcina i završiti masovna imunizacija u ovoj zemlji. Borenović dodaje da će zatražena analiza pokazati detalje ove nabavke.

– Nevjerovatno je da se traži 12 hiljada kvadrata prostora, a naprasno nudi 17 hiljada, da je ponuđena cijena od 5.800 КM po kvadratu daleko viša od tržišne i da se čak po važećim cijenama zakupa može plaćati zakup trenutnog prostora UIO čak u narednih 260 godina za ove ponuđene iznose –  ističe Borenović.

On kaže da je vrlo važno što je proradila savjest kod nekih kolega poslanika i što su donijeli odluku da se ova skandalozna nabavka zaustavi i vrati u normalne okvire.

– To je naša obaveza i potpuno opravdana reakcija da se zaustavi bahato trošenje narodnog novca – ističe Borenović.

Prihvati notifikacije