Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ODLUKA VLADE RS Odobreno 16,4 miliona KM za modernizaciju bolnice u Foči

Društvo
Autor:

Foto: Profimedia

Vlada RS saglasna je da iz budžeta RS sa gotovo 16,4 miliona KM bude finansirana “Modernizacija JZU Univerzitetske bolnice u Foči” i nabavke opreme.

Riječ o rekonstrukciji i dogradnji centralnog objekta “B”, a informacija o projektu usvojena je danas na sjednici Vlade Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske donijela je zaključak kojim ovlašćuje v.d. direktora JZU Univerzitetske bolnice u Foči da potpiše ugovor za realizaciju projekta sa izabranom najpovoljnijom grupom ponuđača: “MEDICAL” d.o.o. Mostar i “SRBINJEPUTEVI” d.o.o. Foča za ukupnu cijenu ponude od 13.999.648,16 КM bez PDV-a i ponuđenom garancijom na isporučenu i instaliranu opremu od 25 mjeseci.

– Vlada RS je saglasna da se finansijska sredstva za realizaciju projekta u ukupnom iznosu od 16.379.588,35 КM sa PDV-om, planirana u budžetu RS, obezbijede u okviru budžetske stavke Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, a realizuju se u 48 jednakih mjesečnih rata počevši od 1. jula ove godine – saopšteno iz Vlade RS.

Istovremeno je Vlada usvojila i informaciju o projektu „Izgradnja i opremanje novog objekta, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta JZU bolnice Zvornik“. Vlada je dala saglasnot za realizaciju projekta, a bolnica u Zvorniku je zadužena da izradi projekat, te da po završetku o istom upozna Vladu Republike Srpske.

– Na osnovu odluke o prihvatanju donatorskih sredstava Vlade Republike Srbije, zaključen je Sporazum o finansiranju projekta donatorskim sredstvima u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije, a prema kojem sporazumu se bolnici u Zvorniku odobrava donacija od 1.515.768,25 КM za potrebe finansiranja budućeg projekta „Proširenje kapaciteta JZU Bolnice Zvornik“ – navode u Vladi RS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO