Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ODREĐEN IM PRITVOR Krali vozila, pljačkali banke i naoružani upadali u tržne centre

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Sarajevski ogranak pljačkaške bande kojom je rukovodio Rahman Begluk, a koju su istražitelji FUP razbili u akciji “Orka”, sudeći prema dokumentima iz istrage nije prezala ni od čega.

Grupu su prema saznanjima istražitelja FUP činili Amar Bašić, Haris Zuko, Armin Durić, Harun Osivčić, Radislav Gavrić Elvir Hasić i Anel Velić.

Operativna saznanja govore da je ovaj dio osumnjičenih iz akcije „Orka“ odgovoran za krađe automobila, pljačke banaka i tržnih centara.

Tako su Bašić, Zuko, Durić i Velić 8. aprila ove godine oko 12.48 časova naoružani automatskom puškom i pištoljima koristeći “golf” karavan tamno plave boje s ukradenim tablicama otišli u naselje Hrasnica na Ilidži, gdje su maskirani upali u poslovnicu „Raiffeisen banke“ U ulici Halid bega Hrasnice na broju 10. Savladali su čuvara, te uperili pištolje u radnice od kojih su iz blagajne oteli oko 14.000 maraka.

Četiri dana ranije Bašić, Durić i Osivčić su ukrali “tojotu”. Osivčić je ukrao ključeve od vozila koje je vlasništvo K.E. iz Sarajeva, a koji su se nalazili na privjesku u bravi ulaznih vrata poslovnog prostora koje žena koristi u ulici Talirevića do broja 29. Ključeve je dao Bašiću koji je ukrao vozilo i odvezao ga u nepoznatom pravcu

U noći sa 20. na 21. jun ove godine Bašić, Zuko, Durić i Gavrić su od 21 do 4 časa ujutro uz upotrebu fizičke snage i alatom nasilno otvorili “škodu fabiu” sive boje austrijskih registarskih oznaka koju su ukrali.

Također, Bašić, Zuko, Durić i Hasić skupa su naoružani pištoljima koristeći “golf 4” karavan tamno plave boje s ukradenim tablicama dovezli su se na parking ispred Merkatora u Loćioničkoj ulici u Sarajevu. U vozilu je ostao Bašić kao vozač dok su u poslovnici trgovinskog preduzeća „Genelec“ koji je u prizemlju Merkatora Durić i Hasić uperili pištolje u radnika i s polica uzeli 20 laptopa 60 mobitela i 200 maraka te druge informatičke opreme nanijevši štetu od oko 60.000 maraka.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO