Sport

Održan prvi Svesrpski atletski kup: Mozzart podržao atletičare Srpske

U Trebinju je juče održan prvi “Svesrpski atletski kup” povodom obilježavanja 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Održan prvi Svesrpski atletski kup: Mozzart podržao atletičare Srpske
FOTO: MOZZART

U takmičenju je učestvovalo 100 atletičara podijeljenih u pet ekipa, a najbolji su bili Vojvođani. Drugo mjesto osvojio je Atletski savez Srpske, koji je dao ideju da se organizuje ovo takmičenje. Podršku na tom putu pružila im je i kompanija Mozzart.

Takmičenje je zamišljeno kao petomeč timova Kosova i Metohije, Beograda, Vojvodine i centralne Srbije koji sačinjavaju Srpski atletski savez, te domaćina – selekcije Republike Srpske.

FOTO: MOZZART
FOTO: MOZZART

Atletičari su odmjerili snage u disciplinama 100 metara, 110 metara sa preponama, 400, 800, 3.000 metara, bacanje koplja, bacanje kugle, skok uvis, skok udalj i skok s motkom.

– Mnogo nam znači pomoć i podrška kompanije Mozzart koja, po ko zna koji put, podržava atletiku i sport generalno. Zahvaljujući njima naši takmičari nastupili su u najljepšim dresovima na ovom Kupu. Veoma smo srećni i zaista cijenimo ovaj gest – kaže predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske, Duško Ivičić.

Najbolji među atletičarima iz Srpske bili suJelena Gajić i Jovan Rosić, koji su pobjedili u trci na 800 metara i Gorana Tešanović, koja je bila najbolja u bacanju kugle.

FOTO: MOZZART
FOTO: MOZZART

Prema ukupnom broju bodova, treće mjesto osvojila je ekipa Centralne Srbije, četvrto Atletski savez Beograda, a peto Kosova i Metohije. Ipak, plasman im nije bio bitan, kažu, već srpsko jedinstvo koje je ovdje pobijedilo.

Atletičari svih saveza poručuju da su puni emocija, jer se radi o takmičenju koje promoviše srpsko jedinstvo. Zbog toga su im podršku pružili i iz kabineta predsjednice Republike Srpske, Gradske uprave Trebinja, resornog Ministarstva. Takmičarima iz Srpske posebno je značajna donacija Mozzarta.

FOTO: MOZZART
FOTO: MOZZART

– Sa zadovoljstvom smo podržali smotru kraljice sportova u Trebinju. Donacijom dresova takmičarima Atletskog saveza Srpske dali smo podršku u organizaciji prvog “Svesrpskog atletskog kupa” sa željom da preraste u tradiciju – kaže menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart, Marija Ranilović.

Organizatori poručuju da im je upravo to i plan. Naime, već najavljaju da će iduće godine takođe organizovati “Svesrpski atletski kup”, a domaćin bio mogao da bude Atletski savez Vojvodine, i to u Zrenjaninu.

A.E.

Prihvati notifikacije