Politika

Poslanici Srpske liste ušli u skupštinu KIM, čekaju Hana

Poslanici Srpske liste ušli su danas u kosovsku skupštinu i tamo će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana čija se posjeta očekuje sutra.

Poslanici Srpske liste ušli u skupštinu KIM, čekaju Hana
FOTO: TANJUG

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je poslije vanredne sednice Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici da su srpski poslanici ušli u zgradu kosovske skupštine u Prištini gdje će ostati do dolaska evropskog komesara Johanesa Hana.

Naši legitimni predstavnici upoznaće Hana i Evropu sa antisrpskim potezima koji vode humanitarnoj katastrofi – rekao je Goran Rakić na vanrednoj konferenciji za novinare nakon sastanka Kriznog štaba.

On je dodao da se politički predstavnici Srba u Prištini danas legitimno i demokratski bore za to da srpska djeca na KIM imaju pravo na život, hranu, budućnost.

– Sav srpski narod biće i jeste uz naše poslanike koji se bore za našu budućnost, a ta njihova borba nama život znači – istakao je Rakić.

On kaže da su srpski poslanici poručili da će u svojim prostorijama u kosovskoj skupštini ostati do susreta sa Hanom kojem će iznijeti antisrpske poteze Prištine.

Poručio je srpskim poslanicima da istraju u toj borbi i ponovio da njihova borba za Srbe na KIM znači život.