Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ODSJEKLI SMO KIKICU” Fotografija koju je objavila mama bolesne Helene (4) SLAMA SRCE (FOTO)

Društvo
Autor:

Foto: Instagram

Četvorogodišnja Helena boluje od malignog tumora malog mozga, dane provodi na klinici u Francuskoj, gdje je trenutno na liječenju, a nakon primljene hemioterapije, počela je da joj opada upečatljiva crvenkastozlatna kosica.

Fotografija, koju je objavila njena mama, vjerovatno je nešto najtužnije što ćete vidjeti danas.

– Počela je da nam opada zlatna kosica, pa smo odsjekli kikicu – napisala je ona u okviru Instagram storija.

Međutim, iako se na njenim storijima vidi da je mala Helena imala loš dan i da je plakala tokom terapije, jedna od posljednjih fotografija u nizu storija na Instagramu, unosi nadu: Helena se smije.

Kako objašnjava Helenina tetka Irena, djevojčica vadi krv svakog ponedjeljka i četvrtka, i nakon posljednjeg vađenja krvi, roditelje su pozvali iz bolnice i rekli da su rezultati loši. Helena je zato morala da primi transfuziju trombocita. Srećom, od toga joj je sada bolje.

Međutim, počela je da joj opada kosa.

Foto: Instagram

– Juče je počela da joj opada kosa, pa su joj ljekari odsjekli kikicu, postepeno, da ne bude veliki stres, pošto će joj otpasti sva kosa – kaže Helenina tetka Irena.

– Ona je mnogo vezana za svoju kosu, kaže : “Imam kosu kao Zlatokosa”. Ali, narašće opet – kaže nam Irena, puna vjere.

Irena podsjeća da je za Helenino liječenje i prije nego što je otišla u bolnicu, toj ustanovi uplaćeno 60.000 evra, krajem septembra. Zatim je porodici na sastanku održanom 4. oktobra rečeno da do kraja tog mjeseca moraju da uplate još 100.000 evra, a do kraja novembra 385.000 evra. Ukupna suma koja je potrebna za liječenje, dakle, jeste 545.000 evra, od čega je dio uplaćen, a da bi isplata duga prema bolnici bila do kraja poravnana, porodici nedostaje 140.000 evra, rekla je Irena.

– To je oko 83.000 sms poruka – zaključuje ona.

Podsjećamo, Helena je tokom ovog ljeta počela svakodnevno da povraća, da bude pospana, razdražljiva, ljuta, odbijala je da jede, a 17. avgusta joj je dijagnostikovan hidrocefalus, maligni tumor na malom mozgu.

Već sutradan je prvi put operisana, a nakon toga je uslijedila još jedna operacija. Ona iz je obe izašla kao pravi mali heroj, sa osmijehom na licu. Tumor je maligni (meduloblastom IV gradus) i zato je Heleni hitno potrebna pomoć za dalje liječenje na klinici u Parizu.

Evo kako možete da pomognete

Slanjem SMS poruke: Upišete 707 i pošaljete SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišete human707 i pošaljete SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004253.9

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO