Hronika

"ODUVIJEK SAM ODVAJAO PRIVATNO OD POSLOVNOG" General Simić na suđenju stalno spominjao Ljupku Stević

Dragiša Simić (50), general policije, optužen da je učestvovao u prodaji "poršea panamera", vrijednog 250.000 evra, zabavio je sve u sudnici beogradskog Višeg suda jer non stop spominjao ime svoje ljubavnice, pjevačice Ljupke Stević (35).

"ODUVIJEK SAM ODVAJAO PRIVATNO OD POSLOVNOG" General Simić na suđenju stalno spominjao Ljupku Stević
FOTO: PINK/SCREENSHOT

Aferu “panamera” je zasjenio nedavni incident, kada mu je Ljupka u naletu bijesa polupala dva skupocijena automobila i nokautirala ga zbog navodne prevare s tri maloljetnice.

– I danas mi nije jasno zašta me terete?! U ovom slučaju ne vidim ni štetu, ni korist. Nisam zahtjevao od komunalne policajke Jelene Stanković, koja se druži s mojom prijateljicom Ljupkom Stević, da traži taj auto. Ona je u društvu privatno pominjala “porše” jer je znala da moj prijatelj Željko Milanović treba da ga otkupi na rate. Pitao sam je zbog toga da li viđa taj auto, da provjerim da nije slupan. Ona je i sada dobra sa Ljupkom. Taj auto je neko vrijeme bio parkiran i na Voždovcu, u blizini Ljupkine zgrade. Nije mi jasno što se ovaj slučaj povezuje s mojim privatnim životom i naziva aferom? Oduvijek sam odvajao privatno od poslovnog – rekao je Simić i pogledao advokate Dejana Bećirića i Vuka Tufegdžića, koji nisu mogli da sakriju osmijeh, prenosi Alo.

Na pomen Ljupkinog imena, nasmiješili su se svi prisutni u sudnici, osim zamjenice tužioca i sudije. Zamjenica tužioca je generala pitala zbog čega ga četvoro optuženih i sada zovu šefom, pošto više nije načelnik policije, što je Simiću bilo pomalo smiješno.

FOTO: TV PINK SCRENSHOT
FOTO: TV PINK SCRENSHOT

– Ne znam, pitajte njih! I sada sam šef, koordinator sam u Direkciji policije. U policiji sam od 1995. godine. Zovu me “šefe” otkad sam dobio prvu zvjezdicu, prvo kao zamjenik komandira, pa komandir, načelnik saobraćajne policije i tako je ostalo. Po činu sam general i to mogu da mi oduzmu jedino ako me uhapse! U uniformi sam od svoje 16. i nikad se nisam žalio na svoj posao – rekao je Simić.

General se tereti da je učestvovao u preprodaji “poršea panamera” i da je vlasniku Borivoju Antonijeviću obezbijedio korist na štetu svog prijatelja Željka Milanovića.

– Milanoviću sam dao zajam da otplati auto i ponekad sam ga vozio. Nisam morao za to ni da ga pitam, to se podrazumjevalo jer smo prijatelji. Taj auto je bio u njegovoj rentakar agenciji i koštao je oko 50.000 evra, dok je nov oko 100.000 evra. Takvih ima oko 50 u Beogradu. Ovaj je bio crne boje, tablica se ne sjećam – ispričao je Simić.

On je naveo da se ne seća detalja oko “poršea”.

FOTO: JOVAN ILIĆ/PRIVATNA ARHIVA
FOTO: JOVAN ILIĆ/PRIVATNA ARHIVA

– Pošto Milanović nije isplatio posljednju ratu na vrijeme, policajac Mali Legija je dovezao auto kod mene na parking. Mislim da ga je dovezao iz Kumodraške ulice. Međutim, on je sljedećeg dana skupio pare i otkupio ga – dodao je on.

Na opasku sudije kako se kao načelnik saobraćajne policije ne sjeća ulice, Simić se brzo snašao.

– Pa ja sam bio saobraćajac na auto-putu – spremno je odgovorio general.

Simić je negirao navode pojedinih medija da se pomirio s Ljupkom, kao i da su se vidjeli u jednom poznatom restoranu.

– Ne! To nije tačno i neću više da se bavim time! – rekao je Simić poslije suđenja.

Ljupka je kamenjem polupala vjetrobranska stakla i izbušila gume na “audiju A6”, a oštetila je i vozilo “tojota” koji su u vlasništvu pukovnika policije, Dragiše Simića.