Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OEBS predstavio projekat “Super građanke i super građani”: Cilj borba protiv govora mržnje

Banjaluka
Autor:

Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Igor Radojičić sastao se danas sa šefom terenske kancelarije OEBS-a u Banjaluci Dmitrijem Iordanidijem i njegovim saradnicima, a razgovarano je o aktivnostima koje ova organizacija provodi na borbi protiv govora mržnje.

Predstavnici OEBS-a su predstavili projekat „Super građanke i super građani“, u okviru kojeg se formiraju neformalne koalicije udruženja građana, nevladinog sektora, policije, vjerskih zajednica, lokalne zajednice i drugih aktera s ciljem borbe protiv govora mržnje, ali istovremeno i u cilju jačanja društvene kohezije.

Informisali su Radojičića da već postoji određen broj organizacija koje su se uključile u ovu neformalnu mrežu, te je iskazana potreba da se Grad dodatno uključi u ovaj projekat na izradi akcionog plana za koheziju zajednice.

Radojičić je upoznao prisutne da postoji dobra saradnja između Grada i nevladinog sektora po različitim osnovama, te da gradska administracija pruža i značajnu podršku udruženjima građana finansirajući njihove projekte putem javnih poziva.

On je istakao da je interes Grada da ovaj sektor bude partner lokalnoj vlasti, te da učestvuju u realizaciji zajedničkih ciljeva, navodeći primjer nedavno formiranog Foruma za bezbjednost grada Banjaluke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO