Sudbine

OGLASILA SE PORODICA PEKOVIĆA "Nikola diše samostalno, ljekari su ga zadržali u bolnici na praćenju"

Nakon što je danas kako bomba odjeknula vijest da je bivši košarkaš Partizana i crnogorske reprezentacije Nikola Peković u teškom stanju zbog posljedica korona virusa i da se bori za život, oglasila Pekovićeva porodica i istakla da je Peković u stabilnom stanju i da ljekari budno prate njegovo stanje.

OGLASILA SE PORODICA PEKOVIĆA "Nikola diše samostalno, ljekari su ga zadržali u bolnici na praćenju"
FOTO: O. BUNIĆ/RAS SRBIJA

On je od juče u podgoričkoj bolnici i diše apsolutno samostalno. Svi njegovi vitalni parametri što se tiče kiseonika potpuno su u redu – rekli su za Blic iz Pekovićevog uskog kruga, navodeći da košarkaš nije ni jednog trenutka bio na respiratoru.

Kako su rekli, bivši košarkaš je testiran na korona virus, koji mu je potvrđen, i smješten je juče u podgoričku bolnicu.

FOTO: LARRY W. SMITH/EPA
FOTO: LARRY W. SMITH/EPA

– On je sve vrijeme stabilno, ali uz konsultacije sa doktorima, rečeno je da je bolje da ostane na praćenju u zdravstvenoj ustanovi. To je proces koji traje – rekao je naš sagovornik i dodao da porodica bivšeg košarkaša “moli za privatnost i da se ne šire neistine o njegovom zdrvstvenom stanju”.

Ranije danas javnost je potresla vijest da je bivši košarkaš Partizana i crnogorske reprezentacije Nikola Peković zaražen korona virusom, da je u teškom stanju i priključen na respirator, piše Blic.

Kako je navedeno u prvoj infromaciji, Peković je sa simptomima virusa kovid-19 primljen u podgoričku bolnicu prije 15 dana, a stanje mu se u međuvremenu pogoršalo.