Sport

Oglasila se uprava Borca "Trebali smo ranije da koristimo mogućnost nagrađivanja, ali i kažnjavanja"

Upravni odbor Rukometnog kluba Borac Mtel izdao je saopštenje povodom eliminacije i veoma loše partije koju je ekipa pružila u revanšu protiv Gorenje Velenja.

Oglasila se uprava Borca "Trebali smo ranije da koristimo mogućnost nagrađivanja, ali i kažnjavanja"
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Slovenački klub je očitao lekciju Banjalučanima i slavio 32:16.

Upravni odbor je istakao da  je igra banjalučkih rukometaša bila ispod svih očekivanja i da na sebe preuzimaju odgovornost što ranije nisu koristili mogućnost nagrađivanja, odnosno kažnjavanja igrača definisane ugovorom i internim pravilnikom. U suprotnom, odnos igrača i ponašanje na terenu bili bi, zasigurno, drugačiji.

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

U saopštenju se dalje navodi:

– Uprava Borca m:tel je među rijetkim u regionu koja je isplatila sve obaveze prema igračima i članovima stručnog štaba za vrijeme pandemije virusa korona u punom iznosu, iako je priliv sredstava u jednom trenutku bio značajno smanjen. Takođe, članovi prvog tima imali su sve uslove, od medicinske njege, do opreme i svih drugih elemenata neophodnih za kvalitetno održavanje trenažnog procesa. Ipak, to očito nije bio dovoljan motiv našim rukometašima da adekvatno odgovore na parketu dvorane ‘Borik’. Članovi Uprave smatraju da je na rezultat uticao i nedostatak vremena da se pojačanja uigraju sa ostatkom ekipe pred evropske izazove, ali i prilagode zahtjevima novog trenera, Veselina Vujovića. Osim toga, u finišu prvog dijela sezone i na pripremama pred proljećni dio zadesile su nas teške povrede dvojice izuzetno važnih igrača, Bojana Ljubišića i Marka Lukića, za koje je ova sezona završena. Sve to se, nažalost, odrazilo na konačan sraman rezultat i ispadanje iz ovog evropskog takmičenja. Imperativ u nastavku sezone ostaje osvajanje duple krune u BiH i pobjedničkog pehara u Kupu Republike Srpske – poručili su iz Borca m:tel.