Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OGLASILE SE HRVATSKE VLASTI “Nije donesena odluka o ODLAGANJU NUKLEARNOG OTPADA na granici sa BiH”

Društvo
Autor:

Foto: Nebojša Raus/RAS Srbija

Vlasti u Hrvatskoj nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH.

– Prema zaključcima sa 12. sjednice Međudržavne komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi sa ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane `Krško`, Koordinacioni odbor će obavijestiti predsjednike hrvatske i slovenačke delegacije Međudržavne komisije o tome da li su pronašli moguće rješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada – istakli su u Ministarstvu za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

U ovom ministarstvu su naveli da je naredni sastanak Koordinacionog odbora planiran u avgustu, a sjednica Međudržavne komisije, koju će organizovati, slovenačka strana u septembru, te da će o daljim aktivnostima javnost biti pravovremeno informisana.

Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici sa BiH, a hrvatski mediji su objavili da je donesena definitivna odluka da se ide u taj projekat, što su demantovale informacije iz Ministarstva za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO