Banjaluka

Oglasili se iz Gradske uprave: Biće razmotrene sve primjedbe građana na izmjene Regulacionog plana za centar grada

Sve primjedbe i prijedlozi građana i stručne javnosti kada je u pitanju Nacrt izmjene dijela Regulacionog plana za dio centralnog područja grada, biti razmatrani, poručili su iz Gradske uprave.

Oglasili se iz Gradske uprave: Biće razmotrene sve primjedbe građana na izmjene Regulacionog plana za centar grada
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Što se tiče konkretnih planskih rješenja, ista će biti predmet analize nakon što u zakonskom roku stignu primjedbe svih zainteresovanih osoba, te će se o njima pismenim putem izjasniti nosilac izrade Regulacionog plana – kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da je dio Regulacionog plana usvojen 2018. godine i da se nova gradska administracija “našla u brojnim naslijeđenim problemima”.

Pročitajte još

– Zato je važno da se čuje glas građana i stručne javnosti kako bi zajedno donijeli najbolje odluke za naš grad. Građani i stručna javnost bi trebalo da budu uključeni u svaku izmjenu regulacionog plana, zbog čega se i organizuju javne prezentacije, rasprave, konkursi i prikupljaju mišljenja građana i stručne javnosti – rekali su u Gradskoj upravi i napomenuli da je upravo zbog toga, donesena je odluka da se rasprave o regulacionim planovima održavaju poslije 16 časova, odnosno poslije radnog vremena, kako bi što više građana moglo prisustvovati i učestvovati u raspravama.

Naveli su da je takođe dozvoljeno i snimanje kao i prenosi samih rasprava što ranijih godina nije bio slučaj.

– Pozivamo građane i stručnu javnost da se uključe i daju svoje sugestije u vezi eventualnih problema gradnje u Banjaluci, kako bismo zajednički naš grad učinili boljim mjestom za život. Prezentacija je pokazala veliku zainteresovanost građana, a biće održana i javna rasprava, o čijem terminu će javnost biti blagovremeno informisana. Takođe, javnost će biti informisana i o svim izmjenama, planovima i daljim koracima kada je u pitanju izmjena Nacrta izmjene dijela Regulacionog plana za dio centralnog područja grada – rekli su u Gradskoj upravi.

Prihvati notifikacije