Košarka

Oglasio se Kuruc: Letonac otvoreno o pritisku u Srbiji i odnosu sa Željkom Obradovićem

Sada su stvari malo jasnije kada je u pitanju bivši košarkaš crno-bijelih.

Oglasio se Kuruc: Letonac otvoreno o pritisku u Srbiji i odnosu sa Željkom Obradovićem
FOTO: JUSTIN LANE /EPA

Kada je prošle godine osvanula vijest da je Rodions Kuruc potpisao ugovor sa Partizanom, ista je odjeknula kao bomba, pošto je predstavljao veliko pojačanje za nadolazeće izazove i pohod na povratak u Evroligu.

Ipak, Letonac se nije pokazao kao jedno. Štaviše, imao je problema da se adaptira i nikako nije mogao da pronađe igru karakterističnu za njega. Mučio se u šutu, odluke koje je donosio na terenu su bile upitne. Na kraju je došlo do toga da dođe do sporazumnog prekida saradnje:

– Imao sam tri teške godine iza sebe, prije svega mentalno. U Srbiji sam imao veliki pritisak i od strane trenera Obradovića. Nije to ništa novo, srpski treneri su po tome poznati. Želim da naglasim da nije postojao nikakav konflikt sa Željkom. Jednostavno, stvari se nisu poklopile, odlučio je da pruži šansu mlađim igračima i to je to – rekao je on za medije u svojoj zemlji, pa potom dodao:

– Ne želim zaista da kažem ništa loše o tome, možda je ponekad bilo previše ludo, ali nisam mogao ni na šta da utičem u tom smislu. Obradović je pametan trener i mnogo sam naučio od njega. Kada sam došao iz Amerike u Partizan to je bila potpuno drugačija košarka. Sistemska. Želim da spomenem i selektora Bankija, pošto nisam bio dio reprezentacije na prethodnom okupljanju. U odličnim smo odnosima, razumio je zbog čega mi je bila potrebna mala pauza.

Nedavno je dobio priliku da se nametne u NBA Letnjoj ligi kao član Toronta. Prosječno je bilježio 5.8 poena, ali nije uspio da se izbori za ugovor:

Pročitajte još

– Imao sam frakturu kosti na licu, pa sam morao da igram sa zaštitnom maskom, nije mi bilo lako. Uprkos svemu tome uživao sam, Reptorsi su ozbiljna organizacija i zahvalan sam na prilici koju su mi dali. Trener mi je rekao da su mu se svidjele moje partije, posebno u defanzivi. Primjetio je da mogu da branim igrače na više pozicija. Međutim, klub traži drugi tip igrača i ja im nisam potreban. -, piše Sportal.

Za kraj je govorio o tome gdje bi mogao da nastavi karijeru:

– Ima zainteresovanih timova. Agent i ja smo razgovarali. Sada želim da se fokusiram na reprezentaciju Letonije i da se oporavim od Partizana – zaključio je Kuruks.

Prihvati notifikacije