Sport

OGLASIO SE OSS "Izjave Radojičića su neistinite i zlonamjerne"

Predsjednik OK Vizura Zoran Radojičić, predsjendik OK Vizure juče je saopštio da ovaj klub neće nastaviti da se takmiči u seniorskoj konkurenciji iznoseći pri tom niz optužbi na račun Odbojkaškog saveza Srbije.

OGLASIO SE OSS "Izjave Radojičića su neistinite i zlonamjerne"
Foto: @CEVEuroVolley/twitter

Povodom izjava Zorana Radojičića, Odbojkaški savez Srbije izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

-Neistinite i zlonamjerne su tvrdnje predsjednika Vizure da mu je uskraćen novčani iznos osvojen u Ligi šampiona. U Odbojkaškom savezu Srbije postoji dokumentacija koja je prezentovana predsjedniku Vizure, po kojoj je dobio sav preostali novčani iznos poslije odbijanja svote za kotizaciju, licenciranje, takse i osiguranje, koje je Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji platio OSS na početku takmičenja. CEV komunicira isključivo sa nacionalnim federacijama, pa je to uobičajen način plaćanja obaveza, odnosno nagrada.

U Banka Poštanska štedionica Superligi 2019/2020. u obe konkurencije odigrana su ukupno 23 kola, 18 kola u regularnom dijelu takmičenja, kao i još 5 kola u mini ligi za prvaka. Drsko i bezobrazno je izjavljivati da je do kraja lige ostalo da se odigra još 18 kola, kada je prvenstvo prekinuto 5 kola prije kraja mini lige za prvaka. Proglašeni prvaci u obje konkurencije su tokom većeg dijela takmičenja bili na prvom mjestu na tabeli, a odluka IO OSS je donijeta nakon konsultacija sa klubovima, pri čemu je OK Vizura podržala prijedlog o završetku takmičenja.

U Evropi su takmičenja u dvoranskim sportovima prekinuta i nisu nastavljena, osim u Španiji i Njemačkoj i to u košarci, tako da je i to još jedna u nizu neistinitih tvdrnji predsjednika OK Vizura.

Zbog dugogodišnje prakse Svjetske odbojkaške federacije, FIVB, i Evropske odbojkaške konfederacije, CEV, da se tokom godine igra više međunarodnih takmičenja, igračice i igrači svih uzrasta rastu kroz reprezentativne nastupe, pa se nerijetko dešava da odigraju više utakmica i imaju više treninga u reprezentativnim selekcijama, nego u klubovima.

Istine radi, prilikom prelaska Tijane Bošković iz OSBIH u OSS, novčanu naknadu Svjetskoj odbojkaškoj federaciji je platio OSS, a ne OK Vizura.

Kalendar takmičenja OSS uslovljen je kalendarima FIVB i CEV, pa zbog toga postoje okviri kada lige moraju da počnu i kada da se završe, što bi neko ko je 20 godina predsjednik odbojkaškog kluba morao da zna.

Foto: OSS/Ustupljena fotografija
Foto: OSS/Ustupljena fotografija

Odakle mišljenje da OSS vode najgori ljudi, ako se zna da je Zoran Gajić, olimpijski šampion, svjetski vicešampion i evropski prvak sa našom reprezentacijom, a uz to i svjetski klupski šampion, da su ženska i muška seniorska reprezentacija Srbije aktuelni prvaci Evrope, seniorke uz to i svjetske šampionke i olimpijske vicešampionke. Kako je moguće da se sa najgorim ljudima i takvom organizacijom stiže do takvih rezultata?

Banka Poštanska štedionica je generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije, a ti najgori rukovodioci Saveza su se odrekli dijela sponzorstva i preusmjerili ga ka klubovima, koji su oslobođeni plaćanja sudijskih troškova, postavljanja Gerflora, a uz to dobijaju na poklon i odbojkaške lopte. OK Vizura je od OSS dobila na poklon podlogu Gerflor, na kojoj je predsednik Vizure sjedio kada je iznosio netačne informacije.

Na kraju, prvi put u istoriji odbojke, OSS je obezbijedio učešće srpskih klubova u Evropskim takmičenjima, uz sve pokrivene troškove. Kompletnu ponuđenu pomoć države OSS je usmjerio ka srpskim klubovima, učesnicima Evrokupova.

Ako je i od najgorih rukovodilaca Saveza, mnogo je!