Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OGORČEN NA RAD OPŠTINE I POLICIJE Vitomir Višković: Samo sam štitio svoje, a oni me TRETIRAJU KAO KRIMINALCA

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Samo sam štitio svoj put i bunar za vodu, a policija me uhapsila i stavila lisice na ruku kao da sam kriminalac.

Ovako počinje priču za Srpskainfo Vitomir Višković iz Donjeg Ratkova kod Ribnika, koji je ogorčen na rad policije i nadležnih iz ove opštine. Pokušao je da zaštiti svoju imovinu, a zbog toga je „nagrađen“ kaznom od 900 maraka.

Višković pojašnjava da lokalna firma iz Ribnika koristi njegov put kako bi eksploatisala šumu, koja se nalazi iza njegove kuće.

– Taj put sam ja sam napravio još 1989. godine i svojim parama ga održavam. Imam deset svjedoka koji to mogu potvrditi. Od kada su počeli izvlačiti šumu iza moje kuće, svaki dan tim putem prolaze kamioni i traktori firme iz Ribnika tako da su mi put potpuno uništili – žali se Višković.

Zagađena voda

Ističe da je zbog toga pozivao policiju i nadležne iz opštine, ali da su mu oni odgovorili da nisu nadležni.

– Osim puta, kamioni su prolazili kraj mog bazena i time zagadili vodu. Komadi zemlje su upadali u bazen i voda više nije za piće. Tražio sam da prestanu da prolaze kroz moje imanje, ali niko nije obraćao pažnju na mene – ističe Višković.

Dodaje da je u ponedjeljak odlučio da blokira svoj put i da ne dozvoli kamionima da prolaze preko njega.

– Pored toga, tražio sam i da poprave put koji su oštetili, ali su me opet ignorisali. Zbog toga sam u ponedjeljak odlučio da izađem na put i da im ne dozvolim da prolaze. Tada je došla komunalna policija, policija i neke inspekcije. Rekli su da ih pustim još taj dan, a da će oni krenuti s popravljenjem puta – priča naš sagovornik.

Prekršen dogovor

Prema njegovim riječima, oni su u ponedjeljak izvukli šumu, ali nisu došli drugi kamioni koji bi trebali popraviti put.

– Zbog toga sam u utorak ujutru stavio rampu na put. Pustio sam traktore da prođu, jer oni nisu problem. Međutim, kada su naišli kamioni njima nisam dozvolio da prođu mojim putem. Tada je vlasnik te firme pozvao policiju, koja je odjednom postala nadležna za taj put. Uhapsili su me i stavili lisice na ruke, kao da sam kriminalac – kaže Vitomir.

Rekao je da kada su ga priveli u Policijsku stanicu Ribnik, da su tražili da potpiše da pristaje na kaznu od 900 maraka; za postavljanje rampe bi ga kaznili sa 400, a za to što je nije uklonio sa još 500 maraka kazne. Ističe da je to odbio i tražio da idu na sud.

Tokom ispitivanja, ističe, pozlilo mu je, jer ima probleme sa šećerom i pritiskom, zbog čega je prevezen u bolnicu.

Ranije se žalio

U PU Mrkonjić Grad rekli su da je Višković uhapšen jer je postavio prepreke na putu i onemogućio prolazak vozilima. Oni su dodali da se Višković i ranije žalio da se zbog izvlačenja šume uništava put koji vodi do njegove kuće.

– Na lice mjesta tada su došli policajci i isnpektor komunalne policije i utvrdili da je put u nadležnosti Opštine Ribnik. Komunalni isnpektor je rekao da će se preduzeti sve kako bi se put renovirao – rekli su u policiji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO