Gradovi

Ogorčenost mještana tri ugljevička sela “Ostali smo bez puta, ugrožen nam je vodovod” (FOTO)

Mještani ugljevičkih mjesnih zajednica Stari Ugljevik, Mezrgaja-Gaj i Ugljevik Selo danas su održali miran protest zbog ugroženosti 1.000 domaćinstava usljed širenja Površinskog kopa Rudnika “Ugljevik” i obustave saobraćaja na regionalnom putu R 459.

Ogorčenost mještana tri ugljevička sela “Ostali smo bez puta, ugrožen nam je vodovod” (FOTO)
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Put je uništen usljed izvođenja radova na eksploataciji uglja a do danas iz nadležnih službi Rudnika i Termoelektrane (RITE) “Ugljevik”  nisu obezbijedili prohodnost ovim dijelom ugljevičke opštine.

Predsjednik Mjesne zajednice Stari Ugljevik Miladin Radovanović pročitao je zahtijeve koji  nezadovoljni mještani traže kako bi im se omogućio normalan život.

Pročitajte još

– Vraćanje puta u prvobitno stanje, udaljavanje rudničkih bagera od puta i vodovoda na propisno odstojanje, eksproprijacija najugroženijih domaćinstava Jablana i Sarija, vraćanje koncesije od firme “Komsar enerdži”, te da prorioritet prilikom dobijanja posla na RITE “Ugljevik”  imaju građani ovih ugroženih mjesnih zajednica – pojasnio je o zahtjevima Radovanović.

On je naglasio da mještani traže samo da imaju normalne uslove života.

– Ostali smo bez puta, ugrožen nam je vodovod koji koristi 270 domaćinstava-podsjetio je Radovanović.

Mještane je podržao načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je ocijenio neodgovornim i nesavjesnim ponašanje nadležnih koji su ove probleme trebali rješiti a to su Republičke institucije.

– Rudnik sa sobom donosi određeno dobro, ali donosi i određene probleme stanovnicima ovog kraja koji su ostali bez puta, a zabrinjavajuće je što niko od nadležnih nije reagovao – rekao je Perić.

On je zamolio sve nadležne institucije a to su RITE “Ugljevik”  “Putevi RS”, Republičke inspekcije i druge institucije i organe da preduzmu sve aktivnosti i mjere kako bi se riješili problemi a ugroženi mještani nastavili da žive normalnim životom.

– Uvijek smo sa svojim narodom, i sve što je do opštine Ugljevik biće riješeno u što kraćem roku – zaključio je Perić.

Prihvati notifikacije