Hronika

OGROMAN NOVAC Pola tone oduzetog skanka kod Čapljine vrijedi DVA MILIONA EVRA

Oko pola tone droge skank, otkriveno i zaplijenjeno kod Čapljine, vrijedi oko dva miliona evra, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

OGROMAN NOVAC Pola tone oduzetog skanka kod Čapljine vrijedi DVA MILIONA EVRA
FOTO SIPA/RAS SRBIJA

Kako se ističe, akcija kodnog naziva “Tebra” rezultat je ranijih istražnih aktivnosti Tužilaštva Bosne i Hercegovine i partnerskih agencija kao što je SIPA čiji su službenici i izveli akciju.

Riječ je o aktivnostima otkrivanja i razbijanja međunarodnih krijumčarskih lanaca, koji vrše krijumčarenje opojne droge sa područja Albanije, preko Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, radi daljeg krijumčarenja prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU, prenosi Klix.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU, dostiže iznos veći od dva miliona evra. Ovo je jedna u nizu zapljena opojne droge marihuana skank u količinama od više stotina kilograma u proteklih nešto više od godinu dana – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija SIPA “Tebra” i danas se nastavlja pretresima na području Čapljine, a u toku je potraga za dvije osobe.

Prema saznanjima Avaza dvojica muškaraca najavila su svoju predaju, saznaje Avaz iz izvora bliskih istrazi. Navodno, ovaj dvojac već je angažovao advokate koji su kontaktirali inspektore SIPA da bi se predali.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije