Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OKRŠAJ ZBOG PSA Profesor kišobranom udario djevojku, pa tvrdi: “I ona je mene u nogu”

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Sarajevska policija pokrenula je prekršajni postupak protiv tri osobe zbog međusobne tuče koja se sinoć dogodila na Vilsonovom šetalištu u opštini Novo Sarajevo.

Kako saznaje Faktor, u tuči su učestvovali ugledni univerzitetski profesor u penziji (identitet poznat redakciji) sa jedne i dvije mlađe djevojke, koje su šetale pse, sa druge strane, piše Faktor.

Upravo su psi i bili razlog za izbijanje incidenta. Međutim, obje strane imaju svoju verziju priče.

Djevojke tvrde da je profesoru zasmetao jedan od pasa (navodno se radi o manjem psu), te da je on najprije nogom udario psa, a zatim kišobranom i njegovu 19-godišnju vlasnicu, kojoj je nanio rasjekotinu usne od dva centimetra.

Profesor, međutim, kaže da je on “samo opomenuo djevojke da stegnu pse da ne letaju okolo, nakon čega su one navalile na njega”.

– Tačno je da sam nanio povredu jednoj od djevojaka, ali je to bilo instiktivno. Zamahnuo sam rukom u kojoj je bio sklopljen mali kišobran, braneći se, jer me jedna od njih prva dvaput nogom udarila u cjevanicu. Volio bih da ste bili da to vidite, ja onako nešto u životu nisam doživio – ispričao  je svoju stranu priče profesor.

Iz MUP Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da su pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo intervenisali po prijavi o narušavanju javnog reda i mira međusobnom tučom, te da su kod jedne od djevojaka konstatovane lakše tjelesne povrede.

– Svi učesnici su dali izjave i u toku je dokumentovanje slučaja – kazali su nam u MUP KS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO