Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OKRUTNOST BEZ PREMCA Momku OBOLJELOM OD RAKA na Tviteru ostavio komentar koji UŽASAVA

Društvo
Autor:

Foto: Shutterstock

Mladić koji boluje od raka i trenutno se nalazi u fazi hemoterapije hrabro je podijelio svoje teško iskustvo sa korisnicama društvene mreže navodeći kako je ovaj vid liječenja nešto najgore što se može zamisliti.

– Evo ovako. Hemoterapija je užas. Nešto najgore i najodvratnije što se može zamisliti. Smrt postaje lijepa misao čak i poslije samo jednog ciklusa od pet dana. Svako reaguje drugačije, a ja sam vjerovatno teže. Počinjem da mislim kako u paklu nema vatre, nego “samo” hemoterapije – napisao je mladić.

Uz veliki broj komentara koji su davali podršku mladiću našao se i onaj jedan koji je probao da mu saspe svoje “stručno” mišljenje u oči.

– Svaki četvrti pacijent umre od posljedica hemoterapije. Samo u šest odsto slučajeva hemoterapija daje rezultate. Na rak pluća, debelog crijeva i nečeg trećeg, čega ne mogu da se sjetim, hemoterapija nema ama baš nikakvo dejstvo – napisao je ovaj internet “stručnjak”.

Pokušaj ovog tviteraša da proda medicinsku mudrost naišao je na osudu velikog broja ljudi, te su korsinici ove društvene mreže bili jedinstveni u osuđivanju ovakvog komentara.

Foto: Twitter screenshot

– Kanalizacija ljudska. Ovakvi komenta(to)ri utiču negativno na već urušenu mentalnu snagu nekog ko se bori s ovom bolešću je za zatvor – bili su samo neki od komentara ispod objavljene prepiske.

Jedna od sumnji korisnika pomenute društvene mreže je da je ovaj mudrac sa tvitera “novi Miroljub Petrović” koji pokušava da navuče ljude na alternativno liječenje, na tinkture i ostale gadosti kojima se služio pomenuti nardilekar.

Pojedini korisnici ove društvene mreže povezali su neoprezni komentar jednog od korisnika i sa antivakcinaškim lobijem ističući kako neko sa ovakvim stavom može da zastupa i da se bori protiv vakcinacije djece.

Ovakav komentar “osobe” koja je zdrava može samo dodatno obesrhrabiti one koji nisu otpočeli svoju borbu i proces hemoterapije da to učine, već ih može podstaći da se predaju bez borbe i već unapred izgube bitku.

Upravo ovakav lobi sličan je onom koji prave „zagovornici neobavezne vakcinacije“ vukući ljude u propast tvrdnjama da zdravlje mogu sačuvati liječeći se mimo zdravstvenih institucija i zdravstvenih propisa, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO