Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Okružni sud u Banjaluci UKINUO PRITVOR Ognjenu Brankoviću: Uslovi za određivanje pritvora bili su HIPOTETIČKI I PAUŠALNI

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Okružni sud u Banjaluci ukinuo je pritvor Ognjenu Brankoviću (38) zvanom Žorž osumnjičenom da je prijetio republičkom javnom tužiocu Dragici Glušac, saznaje Srpskainfo.

Branković je tokom ročišta u Vrhovnom sudu Republike Srpske navodno dobacio: “Zapamtićeš ti mene, vidjećeš ti”.

U obrazloženju odluke o ukidanju pritvora koja je u posjedu našeg portala, navodi se između ostalog, da ne postoji osnovana sumnja da je Branković počinio krivično djelo.

Krivično viječe Okružnog suda u Banjaluci koje je ukinulo pritvor Branković u obrazloženju je navelo da su navedeni uslovi za određivanje pritvora osumnjičenom, hipotetički i paušalni.

Podsjetimo, navodni incident zbog kojeg je Branković završio u pritvoru dogodio se nakon drugostepenog ročišta u postupku protiv šest osoba nepravosnažno osuđenih na ukupno 25 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

Osim Brankovića koji je prvostepenom presudom osuđen na pet godina zatvora, u sudnici Vrhovnog suda RS bili su još Jelenko Tamburić osuđen na pet i po godina, njegova supruga Vesna Tamburić osuđena na tri godine zatvora, njezin sin Vedran Bodiroža osuđen na četiri godine, Nedžad Omerović i Nebojša Mikić osuđeni na po četiri godine zatvora.

Izvor Srpskainfo otkrio je ranije da se atmosfera u sudnici Vrhovnog suda RS usijala odmah po ulasku republičkog javnog tužioca.

Naime, po ulasku u sudnicu republički javni tužilac Dragica Glušac, obratila se optuženima riječima: “Dobar dan. Kako vam je u pritvoru, kako ste zdravstveno?”.

Većina optuženih ignorisala je ovakav nastup republičkog javnog tužioca, jedino je izrevoltirani Omerović uzvratio: “Šta te briga kako sam. Nemoj mi se obraćati, strpala si me u zatvor na četiri godine!”.

No, tu nije bio kraj nastupa Gluščeve.

-Moje je pravo da vas to pitam, i mogu vas i obići u pritvoru- zaključila je republički javni tužilac.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO