Gradovi

OKUPLJENO VIŠE STOTINA GRAĐANA Protesti u Doboju zbog odluke CIK da ne potvrdi izbore (FOTO)

Više stotina građana Doboja, nezadovoljnih odlukom Centralne izborne komisije (CIK) BiH da ne potvrdi rezultate lokalnih izbora u ovom gradu, okupilo se pored magistralnog puta Doboj-Maglaj, u dobojskom naselju Vila.

OKUPLJENO VIŠE STOTINA GRAĐANA Protesti u Doboju zbog odluke CIK da ne potvrdi izbore (FOTO)
FOTO: SRNA

Veliki broj građana još pristiže, zbog čega je na tom dijelu magistralnog puta saobraćaj usporen.

CIK nije objavio rezultate lokalnih izbora u Doboju, a na sjednici 19. novembra usvojio je zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Predstavnici dobojskih odbora PDP, DNS, SDS, Narodnog pokreta “Banjaluka zove” i SP su 17. novembra, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu koji je dostavljen CIK.

U zahtjevu se traži da budu smijenjeni aktuelni predsjednik i članovi Gradske izborne komisije, da CIK u Doboju formira nezavisnu izbornu komisiju, da u ponovljenim izborima bude onemogućen rad svim predsjednicima i članovima biračkih odbora kod kojih su uočene izborne nepravilnosti.

Oni su zatražili da ponovljene izbore prate nezavisne organizacije i da na biračkim mjestima bude postavljen video-nadzor.

Prihvati notifikacije