Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OL-STAR VIKEND Bogdanović ubacio 15 poena u porazu ostatka svijeta od Amerikanaca (VIDEO)

Sport
Autor:

Foto: Chuck Burton/Tanjug/AP

Prvog dana NBA Ol-stara u Šarlotu Tim SAD je ubjedljivo slavio protiv Tima svijeta i osvojio trofej na utakmici Zvijezda u usponu.

Tim američkih zvijezda bio je bolji od ostatka svijeta rezultatom 161:144.

Na takmičenju Zvijezda u usponu učestvovali su samo igrači koji su ili rukiji (u prvoj godini ugovora) ili sofmori (u drugoj godini ugovora).

Meč je počeo bez ikakvih odbrana i sa dosta atraktivnih zakucavanja, a najaktivniji bili su Kuzma za Tim SAD i Simons sa Tim svijeta. Njih dvojica su, u pojedinim trenucima, imali jako veliku želju da na bilo koji način dođu do poena i istaknu kandidaturu za MVP nagradu.

Bogdanović, koji je prošle godine bio MVP, nije bio aktivan u prvoj četvrtini i svoje prve poene upisao je tek u drugih deset minuta, a podjednako tih bio je i najbolji ovogodišnji ruki Dončić. Njih dvojica su dijelili asistencije i nisu imali preveliki motiv da se dokazuju na ovom meču.

Amerikanci su se brzo odlijepili na dvocifrenu prednost, ali je ostatak svijeta uspevao da se vrati u meč i da priđe na pola koša zaostatka. Ipak, na poluvrijeme su sa prednošću otišli “domaćini”.

Bogdanović je u drugom poluvremenu bio koliko-toliko aktivniji i na kraju je meč završio sa 15 poena (pet trojki iz sedam pokušaja) i sedam asistencija, ali nije igrao sa ni blizu onoliko želje i uspjeha kao prošle godine.

Amerikanci su krajem treće dionice otišli na poveću prendost, ali se svijet vratio i uspio da im priprijeti. Ipak, poslije jednog tajm-auta Irvinga i ulaska rezervista u Tim svijeta, stvari su pošle naopako za Bogdana, Luku i saigrače.

Jasna nedostatak pokazali su rezervni igrači Tima svijeta koji su često gubili lopte i promašivali šuteve, a naoštreni Amerikanci, koji su imali znatno želju da se osvete protivnicima za prošlosezonski poraz, nisu popuštali u većini ovog meča i na kraju zasluženo slavili.

Nagradu najkorisnijeg igrača utakmice (MVP) osvojio je Kajl Kuzma. U Timu SAD istakli su se i Tejtum sa 30 i Jang koji je bio na ivici tripl-dabla sa 25 poena (10 asistencija i 7 skokova). Mičel je takođe bio poprilično efikasan sa 20 poena.

U ostatku svijeta najbolji je bio Simons sa 28 poena, a Markanen je ubacio 21. Pomenuti Bogdanović je ubacio 15 (šest asistencija), koliko su imali i Ejton i Gildžus-Aleksander. Svi iz Tima svijeta su bili dvocifreni sem Osmana, koji je imao dva poena. Luka Dončić je 13 poena, a uz to je dodao devet asistencija i imao pet skokova.

Večeri između subote i nedjelje na Ol-staru je Skils čelendž i takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanju, dok se noć kasnije igra zvanična Ol-star utakmica.

(B92)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO