Sudbine

OLIVERU JE POTREBNA POMOĆ U NJEGOVOJ BORBI “Lažni humanitarci kucaju na vrata građana i traže novac za našeg sina”

Oliver Pal Gajodi, jedanaestomjesečni hrabri dječak za čije je ozdravljenje neophodan lijek čija je cijena dva miliona evra, i dalje se nalazi u bolnici.

OLIVERU JE POTREBNA POMOĆ U NJEGOVOJ BORBI “Lažni humanitarci kucaju na vrata građana i traže novac za našeg sina”
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Njegovi roditelji putem društvenih mreža upozoraju na prevarante, nepoznate osobe koje prikupljanju novac pod izgovorom da je za njihovog sina.

Širom Srbije organizovane su i u najavi su humanitarne akcije da bi se novac za spasonosni lijek protiv SMA 1 što prije sakupio, ali tešku situaciju porodice Pal Gajodi očigledno pojedinci koriste.

– Saznali smo da se akcija za Olivera zloupotrebljava i da nepoznati ljudi obilaze građane po kućama i traže novac za pomoć Oliveru. Porodica nije dala ovlašćenja nijednoj osobi da to čini, pa molimo sve da ne daju novac nikome ko vas posjeti u vašem domu. Molim vas da to prenesete i drugima, poznanicima, vašim komšijama, rodbini, a ako imate saznanja o ovakvim slučajevima, molimo vas da prijavite policiji – apeluje porodica Pal Gajodi.

FOTO: BUDI HUMAN/SCREENSHOT
FOTO: BUDI HUMAN/SCREENSHOT

Mali Oliver je iz Bajmoka kod Subotice i rođen je 17. decembra 2019. godine. Gotovo od samog rođenja vodi tešku bitku sa SMA 1 koja ga je vezala za respirator. U nadi da će i njihov sin otići na liječenje u Mađarsku i dobiti spasonosni lijek, roditelji su zahvalni za svaki znak pažnje i pomoć njihovoj borbi za život njihovog sina.

Majka Timea Gajodi objavila je nedavno poruku koja je mnoge podstakao da više cijene ono što imaju, prije svega zdravlje.

– Uz Božiju i vašu pomoć i ja ću jednog dana gledati kroz prozor mog Olivera kako se igra sa drugarima, grditi ga kada šljapka po bari u novim patikama, pohvaliti kada dobije peticu iz matematike i birati matursko odijelo, dok mi govori kako nisam ni trebala poći s njim, jer imam užasan ukus. S vjerom u bolje i s ljubavlju – napisala je Oliverova majka.

Posebno se zahvalila medicinskoj sestri koja je željela da pomogne porodici. .

– Draga osoba koja je stavila vjenčanicu na licitaciju je zapravo medicinska sestra koja je mazila i pazila mog Olivera dok ja nisam mogla da budem uz njega. Ona se i dan danas sa velikom ljubavlju brine o njemu. Hvala joj na svemu.

Oliver je, rođen zdrav, Trudnoća i porođaj su prošli dobro, ali je sreća trajala svega mjesec dana. Kada je trebalo da primi prvu vakcinu ljekar je shvatio da nešto sa bebom nije u redu i u Novom Sadu roditelji su saznali dijagnozu i da djeca koja imaju SMA 1 ne dožive drugi rođendan.

Oboljeli od ove bolesti polako gube životne funkcije zbog nedostatka jednog gena. Pluća se ne razvijaju dovoljno, mišići se grče i ne mogu da pomjeraju ruke i noge, a bolest donekle ublaži lijek Spinraza koji je dostupan u Srbiji.

Oliveru se može pomoći slanjem SMS 848 na broj 3030 ili uplatom na račun

DINARSKI : 160-6000000732419-36

Devizni EUR : 160600000073285198

IBAN : RS35160600000073285198

SWIFT/BIC: DBDBRSBG