Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OLUJA U ISTRI Jak vjetar povećava talase na moru i stvara velike probleme (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: screenshot Youtube

U Hrvatskoj je oluja pogodila sjeverni Jadran i kreće se prema srednjem dijelu obale, a u Rovinju je već palo više od 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Olujno nevrijeme zahvatiće veliki dio Dalmacije. Jugo je u stalnom jačanju, a u Splitu su najjači udari do 19.00 časova bili do 114 kilometara na čas. Talasi na splitskoj rivi dostižu do prvih objekata.

Na Jadranu duva snažno jugo, a sa italijanske strane obale vrlo je jaka tramontana, koja je donijela hladni vazduh s Alpa pa je područje od Ravene sve do Ankone zabijelio snijeg, javila je Dalmacija danas.

Jako jugo povećava talase na moru koje stvara sve veće probleme u morskom saobraćaju. Trajekt Lastovo trenutno plovi prema Korčuli, a bori se s orkanskim jugom i vrlo visokim talasima.

U prekidu su trajektne linije: Valbiska-Merag, Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Šibenik-Kaprije-Žirje, Drvenik-Sućuraj, Sumartin-Makarska, Trogir/Soline-Drvenik Mali – Drvenik Veli, Prapratno-Sobra i Dubrovnik-Lopud-Suđuraj.

I katamaranske linije ne saobraćaju: Pula-Zadar, Rijeka – Cres – Mali Lošinj, Rijeka-Lun-Rab, Split-Rogač-Milna, Split-Hvar-Korčula, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Split – Hvar – Vela Luka – Ubli.

U prekidu su i brodske linije: Komiža-Biševo, Zadar-Preko, Rava-Iž-Zadar, Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj – Unije – Susak i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđuraj.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO