Društvo

"OMAĐIJALA GA VJEŠTICA" Nakon ubistva i samoubistva nižu se BIZARNI KOMENTARI

Muškarac je ubio sebe i još jednoj osobu, ali za to žena je kriva, bilo da je supruga ili ljubavnica – sažetak je skandaloznih komentara na društvenim mrežama koji se mogu vidjeti o slučaju žandarma Pavla R. (31) i vaspitačice Marine P. (28), čija su beživotna tijela pronađena prije nekoliko dana.

"OMAĐIJALA GA VJEŠTICA" Nakon ubistva i samoubistva nižu se BIZARNI KOMENTARI
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

Na putu između Batajnice i Nove Pazove u utorak su, nešto poslije 9 časova, pronađena dva beživotna tijela u “opel vektri”. Sumnja se da se pripadnik Žandarmerije Pavle Rakonjac sa jednom ženskom osobom raznio u automobilu, a da je stradala žena bila njegova ljubavnica.

Kako Blic saznaje, Marina P. koja je živjela u Novoj Pazovi, radila je kao vaspitačica u Staroj Pazovi, u vrtiću u koji su išla Pavlova djeca, u naselju u kojem je on živio sa svojom porodicom.

Ispituje se i ko je od njih dvoje aktivirao eksplozivnu napravu i na taj način počinio ubistvo i samoubistvo. Pavle je prošao specijalne obuke, među kojima je i obuka za prevenciju i sprečavanje samoubistava – rekao je izvor upoznat sa slučajem. Međutim, svi do sada poznati podaci ukazuju na to da je upravo on aktivirao bombu i obije ih usmrtio na licu mjesta.

Šta se sve dogodilo u automobilu vjerovatno nikada neće biti jasno, ali prema trenutnim saznanjima, Marina i Pavle, koji je bio u braku, bili su u tajnoj vezi koju je Marina željela da prekine.

Pavle je bio pripadnik Žadanrmerije, a u slobodno vrijeme bavio se rezbarenjem ikona i gusala. Bio je oženjen i otac maloljetne djece. Marina je bila vaspitačica u vrtiću, i devet godina u vezi koju je prekinula da bi bila sa Pavlom.

Mišljenje o ovom ubistvu i samoubistvu mnogi su izrazili na društvenim mrežama, a komentari su mahom krajnje mizogini, ili u najmanju ruku bizarni.

Društvene mreže svakom daju slobodu da izrazi mišljenje, a mnogi su to uradili bez ikakvog obzira prema preminulima i njihovim porodicama.

– Ni djevojke ne treba da se miješaju u porodicu da rasturaju brakove i sirotu djecu, šta je mislila, bila vaspitačica baš njegovom djetetu? Ako se dvaput sastala sa njim znači da je mora oženiti? Ko je tjerao na te sastanke, žao mi je momka i njegove porodice. Žena je vraga utjerala u flašu, stara poslovica.

– Malo sutra se ubio, ko je još lud da se ubije zbog ljubavnih problema, nije on bio klinac već zreo porodičan čovjek, koji je imao djecu, a djeca se vole najviše na svijetu.

– Šteta, lijep dečko, mogao je naći koliko hoće žena, ko zna šta mu je napravila vještica – napisao je jedan muškarac, na šta mu je drugi odgovorio: “Šta napravila, pa vidiš da je budala nju ubio”, a na to je dobio odgovor ovog prvog: “Pa to ti kažem – omađijala ga”.

– Siguran sam da je bio dobar čovjek, jer loš čovjek ne može rezbariti ikone i baviti se duborezom, a vjerovatno znaš da su današnje djevojke u stanju svašta napraviti.

– Za sve je kriva žena: da ga je pustila da živi sa onom koju voli ne bi tako bilo, nego ga ucjenjivala djecom da ostane sa njom, pa nije znao šta će.

Jedna tviterašica sakupila je sve ove komentare, a njeni pratioci ostali su u čudu:

– Pa ovo je novi nivo… Nije samo kriva ubijena žena, već i druga žena… U principu mislim da su sve žene krive za ovo – komentar je nekog od njih.

– Moj komšija je bio ikonopisac, pa je svejedno pio i maltretirao ženu. Od alkohola je umro. Nema to nikakve veze bukvalno.

– Kad kažem da smo duboko mizogino društvo, napadnu me da sam ružna feministkinja.