Kultura

Omiljeni ovogodišnji film Kventina Tarantina sniman je u Srbiji (VIDEO)

Čuveni reditelj izjavio je da mu je zasad omiljeni ovogodišnji film američki horor “Plijen” Aleksandra Aje, koji je snimljen u Srbiji.

Omiljeni ovogodišnji film Kventina Tarantina sniman je u Srbiji (VIDEO)
FOTO: PROFIMEDIA

Novinar portala Dedlajn razgovarao je sa Tarantinom na dodjeli “Governors” nagrada, i poznati reditelj mu je tom prilikom otkrio kako misli da mu je, koliko god to nevjerovatno zvučalo, omiljeni ovogodišnji film “Plijen” Aleksandre Aje, horor o krvožednim aligatorima koji, tokom uragana na Floridi, proganjaju jednu djevojku i njenog oca.

Tarantino je navodno kazao kako ga je “Plijen” oduševio na svaki način, u smislu suštog filmskog stvaralaštva.

“Plijen” se inače smatra jednim od većih filmskih iznenađenja ove godine. Uprkos ne baš obećavajućem zapletu o djevojci koja se zaglavljena u poplavljenoj kući, tokom razornog uragana, bori sa agresivnim aligatorima, film Aleksandra Aje naišao je na odličan prijem i kod publike i kod kritike.

Na bioskopskim blagajnama širom svijeta zaradio je 90 miliona dolara, dok na sajtu “Rotten Tomateos” ima 82 odsto pozitivnih ocjena kritičara, čime je zaslužio tzv. sertifikat “svježeg” ostvaranja.

Domaćoj publici je vjerovatno posebno interesantno da je “Plijen” snimljen u Srbiji, što je bio i prvi projekat kompanije “Paramaunt” u Srbiji.

Glavnu ulogu u “Plijenu” igra britanska zvijezda Kaja Skodelario, dok njenog oca glumi Beri Peper, poznat po ulozi u filmu “Spasavajući vojnika Rajana”.

(Dnevna doza lepog)