Hronika

“ON JE ČOVJEK BEZ DUŠE” Potresne riječi majke djevojčice koju je zlostavljao MALČANSKI BERBERIN

On je čovjek bez duše. Pola sam slušala šta je govorio, pola nisam mogla. Nije pokušao da se izvini, ali je pokušao da se izvuče. Šta drugo da kažem o njemu... - rekla je Aleksandra K., majka djevojčice koju je Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo i zlostavljao.

“ON JE ČOVJEK BEZ DUŠE” Potresne riječi majke djevojčice koju je zlostavljao MALČANSKI BERBERIN
FOTO: B. JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Nesrećna žena je, nakon ročišta na kom su svjedočili sudski vještaci o psihičkom stanju Malčanskog berberina u trenutku izvršenja krivičnog djela, rekla je da je on “čovjek bez duše”.

– Vještaci su kazali da je on bio uračunljiv kada je sve to uradio – rekla je Aleksandra K, piše Blic.

Advokatica Tamara Antić, koja zastupa oštećene, izjavila je da je iskaz dao jedan vještak i da se suđenje nastavlja. Na pitanje da li je bio uračunljiv nije dala odgovor.

Jovanović je u sud dovezen kombijem malo prije 13 časova u kombiju, a zatvorska policija ga je sakrila od okupljenih novinara.

Jovanoviću se na teret stavlja da je 20. decembra prošle godine oteo djevojčicu na putu do škole.

Uhapšen je nakon 17 dana intenzivne policijske i vojne potrage, 5. januara na malčanskom groblju u blizini svoje kuće.

Do sada su održani pripremno ročište i jedan glavni pretres na kome je on priznao djela za koja je optužen, ali se pozivao na svoju uračunljivost, iako su medicinska vještačenja pokazala da je bio svjestan svojih postupaka. Zbog toga je tražio da se o njegovoj uračunljivosti pred sudom izjasne vještaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koji su obavili neuropsihijatrijsko vještačenje optuženog Jovanovića.