Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ON JE JEDNO ZAISTA IZUZETNO DIJETE” Aleksa je tek sedmi razred, a njegovom domaćem zadatku se ČUDI CIJELA SRBIJA

Društvo
Autor:

Foto: BLIC/RAS SRBIJA

Čitalački dnevnik Alekse Simonovića, učenika 7/5 odjeljenja OŠ “Ivo Andrić” iz Niša, proglašen je za najkreativniji na ovogodišnjoj učeničkoj smotri “Čitalići” koja je održana u Aleksincu.

Simonoviću je pripalo prvo mjesto u kategoriji “Čitalići kreativci” a njegova sveska u koju je upisivao utiske o pročitanim knjigama, mogla bi rame uz rame da stane sa štampanim izdanjima mnogih profesionalnih izdavača.

Koliko je ljubavi, pažnje i posvećenosti ovaj đak uložio u kreiranje i ispisivanje svog dnevnika čitanja, rečima se teško može opisati – fotografije i video snimak dočaraće lakše ljepotu njegovog rada.

A da nagrada za najkreativniji dnevnik čitanja nije zalutala u OŠ “Ivo Andrić” iz Niša svjedoči i podatak koji su nam potvrdili u ovoj školi da Aleksa već treću godinu za redom osvaja ovo priznanje.

– Aleksa je veoma talentovan, kreativan, vrijedan i uporan. On je jedno zaista izuzetno dijete. I ranije je uspješno učestvovao na takmičenju “Ja imam talenat za čitanje”, a na “Čitalićima” već treću godinu osvaja nagrade za najkreativniji dnevnik čitanja. Njegovim radom svi su bili oduševljeni jer ima izražen estetski kriterijum i kritičke sudove na nivou odraslog čovjeka – kaže Tijana Jocić Aleksina profesorka srpskog jezika.

Danijela Dimitrijević, Koordinator školskog tima OŠ „Ivo Andrić“ Niš i gradski koordinator za grad Niš kaže da su se na završnoj Međunarodnoj smotri čitalaštva „Čitalići 2018.“, koja je održana u Aleksincu 19. maja ove godine, učenici takmičili pojedinačno i ekipno u nekoliko kategorija i ostvarili zapažen uspjeh.

– Ideja ovog projekta je da se poveća i razvije čitanost kod učenika osnovnih i srednjih škola, kao i da se pruži prilika nadarenoj djeci – marljivim čitaocima da iskažu svoj talenat – kaže Dimitrijevićeva.

Osim Simonovića, koji je osvojio prvo mjesto u kategoriji “Čitalići kreativci”, zapažen uspjeh ostvario i učenik Vasilije Ivković koji je osvojio je 3. mjesto u kategoriji „Čitalići klikeraši“. Petar Nešković i Lana Dimitrijević osvojili su je pohvalu za učestvovanje u kategoriji „Čitalići kreativci“.

– Na smotri školskih štandova sa dječjim radovima na temu „Nezaboravljeno blago mog kraja“, u konkurenciji 50 škola, naša škola Ivo Andrić dobila je pohvalu za najbolji školski štand. Ova nagrada je rezultat odlične saradnje i timskog rada velikog broja učenika i nastavnika naše škole. Vredna nagrada za najbolji školski štand je paket od dvadeset knjiga za školsku biblioteku – kaže Dimitrijevićeva.

Domaćini učeničkig nadmetanja bili su nastavnici i đaci Osnovne škole „Vožd Karađarođe“ iz Aleksinca koji su zaslužili sve pohvale za odličnu organizaciju ove divne manifestacije, u znaku knjige, čitanja i druženja.

„Čitalići“ se organizuju pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Društva školskih bibliotekara Srbije, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO