Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“ON JE MOJ ČOVJEK” Kobi je posebno cijenio Đokovića i OVAKO govorio o njemu (VIDEO, FOTO)

Sport
Autor:

Foto: Lukas Coch/EPA/Tanjug/AP

Legendarni košarkaš Kobi Brajant poginuo je u nedjelju u helikopterskoj nesreći u 42. godini života.

Izuzetno je cijenio srpskog tenisera Novaka Đokovića sa kojim se sretao u više navrata i kojeg je hvalio nebrojano puta, baš kao i Srbiju.

Cijela planeta divila se iz godine u godinu maestralnim partijama košarkaša Los Anđeles Lejkersa, a posebno su ga voljeli u Srbiji, jer je u više navrata znao da pokaže najiskrenije simpatije.

Brajant je posebno volio i cijenio Novaka, za kojeg je isticao da je jedinstven i da je u razgovorima sa njim puno naučio o sportu, načinu zdravog života i fizičkoj pripremi, po kojoj je Đoković jedinstven.

Kobi Brajant je oduševio srpske navijače i ljubitelje Novaka Đokovića i na poslednjem US Openu, gdje je bio specijalni gost u studiju, a na pitanje voditeljke koje je glasilo “Rafa, Rodžer ili Novak”, Kobi je bio jasan.

– Oni su sveto trojstvo tenisa, ali Novak je moj čovjek – bez razmišljanja je rekao petostruki NBA šampion.

Pojasnio je tada i zašto Nole, a ne Rafa i Federer.

– Imamo dobar odnos već dugo vrijeme. Moj bivši saigrač je Gasol, on je dobar sa Rafom, pa se znamo i to je bilo ok, Federer mi je poslao reket kad je čuo da igram tenis. Ali, Novak je moj čovjek – rekao je tada.

Kobi je tada otkrio da sa Đokovićem često priča o načinu na koji igrači u godinama moraju da misle o svojoj igri i održavanju tijela u top formi.

– Mnogo je pripreme potrebno i analize meča, pogotovo protiv bržih i mlađih rivala. Pratiti tendencije, tako da se možeš pripremiti za ono što dolazi. Novak i ja smo mnogo o tome pričali, jer je on u fazi da fizički više nije na nivou na kojem je bio i sada radi na tome da se prilagodi na igru u fazi kada njegovo telo više nije kao nekad – govorio je tada Brajant.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO