Zabava

"ONA JE BRUKA I SRAMOTA" Komšije žestoko oplele po Tijani Ajfon (FOTO)

Jedna od najkraćih ulica u beogradskom naselju Zvezdara i ujedno najfrekventnija. Baš u njoj se nalazi zgrada u kojoj živi Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon. Komišije izlaze iz obližnjih, ali i njene zgrade, svako malo ali za razgovor o njoj baš i nisu raspoloženi.

"ONA JE BRUKA I SRAMOTA" Komšije žestoko oplele po Tijani Ajfon (FOTO)
Foto: S. Krstić/RAS Srbija

Reklo bi se da nisu srećni što u njihovoj ulici živi trenutno najpoznatija starleta, koja je zbog optužbi za prostituciju nedavno izašla iz zatvora. Oni koji su i pristali da pričaju nisu željeli da se fotografišu uz objašnjenje da im ne ide u prilog da se u novinarkom članku nađu na istoj strani sa njom.

Došli ste zbog te ku**e. Ona je bruka i sramota. Čitam po novinama zbog čega su je hapsili. Nemam riječi. Užas – ljutito je dobacila žena iz obližnje zgrade.

Za razliku od nje, jedna mlađa djevojka ljubazno je stala da kaže da često viđa Tijanu u kraju, ali da nije baš bliska sa njom, tako da ne zna detalje o njenom privatnom životu. Ističe da je baš nije viđala sa momcima da ulazi u zgradu, ali da je kod nje u salon često išla.

– Ona ima frizerski salon tu iza ćoška i često odem. Vidjela sam je nekoliko puta i popričala sa njom. Ona je meni simpatična djevojka. Duhovita, zabavna. Kada god je vidim, ona je nasmijana, pozitivna i širi takvu energiju. Njen život njena stvar. Zašto bi nekoga zanimalo šta radi. Nikog od nas nije ovdje ugrozila. Kada odem kod nje u salon, oni su ljubazni, odrade mi to zbog čega sam došla i ne opterećujem se pričama rekla-kazala – kaže ova mlada djevojka za Blic.

Foto: Tijana Maksimović Ajfon/Instagram/Screenshot

Nešto naklonjeniji Tijani bili su momci.

– Ona je faca. Ona nema zlu dušu. Dobra je. Uvijek je nasmijana, sa svima stane da se ispriča. Meni je ona prava lafica. To što je sada upala u taj problem, šta da se radi. Eto, riješio se. Svako ima pravo na grešku. Nikoga od nas iz komšiluka nikada nije ugrozila. Za to postoje odgovorna lica. Nama je važno da je ona sa nama korektna, da nam ne stvara probleme, a to za sada nikada nije uradila – naglašava ovaj mladić.

U blizi Tijaninog stana nalazi se veliki broj prodavnica i uslužnih objekata, pa smo tako pitali jednu gospođu iz obližnje pekare da li Tijana dolazi po hljeb, na šta se ona prvo nasmijala.

– Meni je u početku bilo žao tog djeteta jer sam mislila da je mlada, a da je, eto, roditelji nisu vaspitali i da radi ono što je u kući naučila da nije sramota. Kada je odrasla i kada sam već bila sigurna da zna da razlikuje dobro od lošeg, više nisam imala opravdanja za nju. Žao mi je samo što djeca iz komšiluka na nju gledaju kao na neku javnu ličnost i bojim se da im ne bude uzor. Znate, lako djeca pomisle da je ona uspješna kada vide kako se oblači i u kakvim automobilima se vozi. Voljela bih da se odseli odavde, nije ovo kraj za takve njuške – kaže gospođa iz obližnje pekare.

Jedan komšija, srednjih godina je dodao:

– Ona opušteno priča o provodu sa momcima, ali nikada čime se bavi. Čujemo je kada priča na mobilni jer je veoma glasna, a i kada sjedi u obližnjim kafićima. Ona ne obraća pažnju ko je sve sluša, tako je jednom pričala kako se napila i svašta radila u jednom hotelu na Kopaoniku, pa su je zvali sa recepcije da je opomenu. Pa je pričala opet kako se provodila se prijateljicama u nekom apartmanu, a tu pored spavalo neko dijete, pa je otac dolazio da se žali. Ma svega se možeš od nje naslušati. Nije nju toga sramota, ona se time hvali – kaže čovjek koji živi blizu Tijanine zgrade.

Za nekoliko sati provedenih u Tijaninom kraju, susreli smo se sa nizom oprečnih mišljenja.

– Ta mala očigleno želi pažnju po svaku cijenu. Jadna majka što sve zbog nje mora da trpi. Ona se ponaša kao puštena sa lanca. Nikada se neće opametiti. Eto, otvorila je salon i umjesto da se posveti tome, ona pravi sebi probleme na svakom koraku. Vidim tu kada prođem, momci joj iz kola dobacuju raznorazne prljavštine. Užas, da jedna djevojka to sebi dozvoli. Jeste atraktivna, ali mora da bude dama. Ipak je ona žensko. Jednoj djevojci ne priliči da se ponaša razuzdano – kaže jedna starija gospođa.