Zabava

“ONA JOJ JE TRN U OKU” Ovo je pravi razlog sukoba Megan Markl i Kejt Midlton

O netrpeljivosti supruge princa Vilijama, Kejt Midlton i supruge princa Harija, Megan Markl piše se i priča već godinama unazad.

“ONA JOJ JE TRN U OKU” Ovo je pravi razlog sukoba Megan Markl i Kejt Midlton
FOTO: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Čim je Megan Markl kročila na kraljevski dvor, razni mediji su pisali o sukobu sa vojvotkinjom od Kembridža, a ako je vjerovati navodima zaposlenih u palati u knjizi “Kensingtonska palata: Intimni memoari od kraljice Meri do Megan Markl”, koja bi krajem mjeseca trebalo da ugleda svjetlost dana, napokon se zna pravi uzrok neslaganja dvije zaove.

Naime, kako je otkrio izvor iz palate, neslaganje između Megan i Kejt počelo je već u prvim danima nakon vjenčanja, a sve je kulminiralo kada je supruga princa Harija postala svjesna jedne bitne stvari koju nikada neće moći da oprosti Kejt.

Kejt je zapravo jedna od najljubaznijih osoba u kraljevskoj porodici, ona nije dopustila da joj život u raskošnom dvorcu i kraljevskoj porodici udare u glavu ili barem ne u primjetnoj mjeri. Ljubazna je prema osoblju i bila je jako srdačna prema Megan kad se preselila. Ipak tenzije su se počele javljati kad je Megan neminovno shvatila da, iako je vojvotkinja, ipak nije udata za budućeg kralja. To joj je bilo najteže da prihvati – stoji u knjizi.

Činjenica da, uprkos, udaji za princa, nema jednak status kao i Kejt, prema navodima izvora, razbjesnila je Amerikanku koja je potom, svim silama, odlučilada raskrsti sa dvorom. Upravo zbog toga, mnogi smatraju da je bivša glumica imala glavnu riječ u odluci da sa suprugom i sinom Arčijem napusti Veliku Britaniju i sreću potraže daleko od Kejt i Vilijama, koji su joj, ako je vjerovati pisanjima stranih medija, bili “trn u oku”, prenosi Story.hr.