Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Oni imaju RJEŠENJE za sve: Ova kompanija plaća stalno zaposlenim radnicima da DAJU OTKAZ

Biznis
Autor:

Foto: Pablo Martinez Monsivais/Tanjug/AP

Amazon ima rješenje za radnike koji više ne žele da rade u toj kompaniji i to tako što im plati da odu, piše CNBC. Jednom godišnje, Amazon nudi stalno zaposlenima u distributivnim centrima iznos od maksimalno 5.000 dolara da napuste kompaniju.

Zaposleni na to imaju prava nakon godinu dana rada u firmi, ali ima oni koji prihvate ponudu nikada više ne mogu da se vrate i rade za Amazon.

– Hoćemo da u Amazonu budu oni koji to zaista žele. Dugoročno gledano, ostajanje negdje gdje ne želite da budete nije zdravo ni za radnika ni za samu kompaniju – saopštila je portparolka Amazona Melani Iciz za CNBC putem imejla, prenosi B92.

Amazon nudi 2.000 dolara zaposlenima koji su u kompaniji proveli godinu dana, i dodatnih hiljadu za svaku godinu službe, do maksimalnih 5.000 dolara.

Ovaj program, nazvan Pay to Quit, prvi je osmislio prodavac obuće Zappos, koga je Amazon preuzeo 2009. godine. Zappos je samo proširio ponudu na novozaposlene, u okviru prvih nekoliko nedjelja rada, a “bonus za odlazak” je određen na hiljadu dolara.

Amazon tvrdi da ne želi stvarno da radnici prihvate ponudu. U stvari, naslov memoranduma glasi “Molimo vas da ne prihvatite ovu ponudu”, prema riječima osnivača i izvršnog direktora Džefa Bezosa.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO