Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ONI NE MARE ZA KORONU Uhapšeni gosti i vlasnik kafića koji je radio NA DIVLJE

Hronika
Autor:

Foto: Snežana Krstić/RAS Srbija

U zajedničkoj akciji komunalne milicije i policajaca Rakovice u ulici Vidikovački venac 104 u jednom ugostiteljskom objektu zatečeno je sedam osoba koje su konzumirale piće.

Na taj način prekrsen je zakon o zabrani okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru. Takođe, u kafiću ne smije da se uslužuje piće.

Daljom provjerom utvrđeno je da taj kafić radi bez dozvole, odnosno da nije registrovan. Nakon konsultacije sa dežurnim tužiocem II Osnovnog javnog tuzioca, svi su privedeni zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati.

U kaficu je bilo šest muskarca i jedna zena, starosti od 42 do 53 godine. Među njima je i vlasnik lokala. Patrole Komunalne milicije svakodnevno kontrolišu objekte na teritoriji cijelog grada. Velika većina vlasnika lokala poštuje zakon.

Pod udar zakona dolaze osobe i objekti u kojima se ne postuje zakon. Uglavnom su to nelegalni objekti, koji rade na “divlje”, bez dozvole, piše Telegraf.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO