Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Oni su posljednji vidjeli Šabana Šaulića živog, a jedan od njih još je u TEŠKOM STANJU

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Kako saznaje “Blic”, zajedno sa Šabanom Šaulićem u vozilu koje je krenulo put aerodroma bili su njegov kum Slobodan Boban Stojadinović i muzičar Mirsad Kerić.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su poslije nastupa u Njemačkoj otišli u hotel, a iz hotela su krenuli put Dizeldorfa negdje oko četiri ujutru, gdje su trebali da se ukrcaju na let za Beograd.

Na dijelu puta gdje su se održavali radovi, došlo je do sudara dva putnička vozila, a od posljedica saobraćajne nesreće izašla je ekipa hitne pomoći i na licu mjesta započeli reanimaciju.

Za putničkim vozilo prema nezvaničnim infomacijama, upravljao je Šabanov muzičar Mirsad Kerić, dok je na prednjem sjedištu sjedio Šaban Šaulić, a na zadnjem Šabanov dugogodišnji prijatelj Boban.

Foto: RAS Srbija

Trenutno zdravstveno stanje kuma Šabana Šaulića, Bobana je dobro, dok je Mirsad Kerić životno ugrožen i ljekari se bore za njegov život. Slobodan i Šaban Šaulić se druže već nekoliko decenija unazad, iz velikog prijateljstva postali su kumovi, a potom je sa Šabanom počeo da nastupa na brojnim koncertima.

– Bili su pozitivni, sve je super bilo. Taj što je izazvao udes, to je bilo na auto put gdje su bili radovi, nije imao vozačku i pijan za volano. Još se bore za njegove. Oni su otišli u hotel i jutros su krenuli za put prema Diseldorfu, trebali su stignu na avion – rekao je Bogdan Markota za “Blic“, vlasnik kluba u kom su nastupali sinoć.

 

 

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO