Gradovi

OPADA BROJ ZARAŽENIH U Kantonu Sarajevo potvrđeno 106 novih slučajeva VIRUSA KORONA

U protekla 24 časa u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 106 novih slučajeva zaraze virusom korona, u odnosu na 559 zaraženih koliko je evidentirano na današnji dan prije mjesec dana.

OPADA BROJ ZARAŽENIH U Kantonu Sarajevo potvrđeno 106 novih slučajeva VIRUSA KORONA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Kemal Beganović u obraćanju javnosti naveo je da je broj zaraženih u posljednja 24 časa dobijen testiranjem 566 uzoraka, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Prema njegovim riječima, u navedenom periodu evidentiran je oporavak 191 pacijenta, što i dalje predstavlja pozitivan trend jer je broj oporavljenih veći od broja zaraženih.

Pročitajte još

On je uporedio i broj aktivnih slučajeva danas – 2.393, sa brojem aktivnih slučajeva 14. oktobra, kada je iznosio 6.111.

Beganović smatra da se na osnovu ovih pokazatelja može zaključiti da je epidemija u padu.

– Na bolničkom liječenju je 271 pacijent, i to na klinikama i u Izolatorijumu Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima 188, te u Opštoj bolnici 83, od kojih osam koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju, dok ih je 30 na neinvazivnoj ventilaciji. Sa bolničkog liječenja u protekla 24 sata otpušteno je 19 pacijenata“, naveo je Beganović.

Od posljedica zaraze virusom korona u Kantonu Sarajevo u protekla 24 časa umrle su dvije osobe, te ukupan broj umrlih u Kantonu Sarajevo iznosi 320.